Hlavní obsah
3,0
(95)
Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Zapékáte všechno možné? Zkuste pro tentokrát fleky s houbami. Krásně provoní vaši kuchyni a pochutná si celá rodina.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g těstovinových fleků
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 300 g bílého zelí
  • 1 ks cibule
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 3 ks vejce
  • 50 ml mléka
Článek

Postup

01.

Fleky uvařte podle návodu na obalu doměkka. Sceďte je a promíchejte s olejem, aby se neslepily.

02.

Zelí nakrájejte na čtverečky a na dvě minuty vložte do vroucí vody, poté sceďte. 

03.

Troubu zapněte na 200 °C.

04.

V hluboké pánvi na oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, potom vložte na kousky nakrájené houby, sůl, pepř a kmín a duste zhruba 10 minut doměkka.

05.

Houbovou směs smíchejte se zelím a fleky a přendejte do vymazaného pekáčku. 

06.

Vejce prošlehejte s mlékem – vše jimi zalijte a asi 25 minut zapečte dozlatova.

A jak zapékáte houby vy? Anebo dáváte přednost spíše klasickým šunkoflekům? Zkuste také luxusní zapečené těstoviny.

Reklama

Související témata:

Načítám