Hlavní obsah

Hovězí svíčková na červeném víně s chilli krutony

Hodnocení:
(0)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Těstoviny stvořené pro nevšední příležitosti si vychutnejte se sklenkou dobrého červeného vína a s milou společností.

Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1/2 bagety
  • 1 ks červené cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 chilli paprička
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 dl červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • chilli koření
  • extra panenský olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Troubu si předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem, na něj dejte na kostičky nakrájenou bagetu, vložte do vyhřáté trouby a pečte 8 minut. Hotové krutony vložte do misky a promíchejte s drceným chilli kořením. 

Krok 2: V pánvi na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a potom i na menší kousky nakrájenou hovězí svíčkovou. 

Krok 3: Zalijte červeným vínem, které nechte odpařit, osolte, přidejte pokrájená loupaná rajčata a chvíli poduste. Dochuťte a směs promíchejte s těstovinami a podávejte s chilli krutony.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek