Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kromě pořádného odpočinku je nejlepším pomocníkem v boji proti jarní únavě bezesporu jídlo. Co přesně jíst a jak suroviny kombinovat? Zkuste třeba hráškový krém!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 350 g mraženého hrášku
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka majoránky
  • 1 lžička himálajské soli
  • 1 ks brambor
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
K podávání
  • 2 krajíce celozrnného chleba
  • 2 lžíce ovesné smetany
  • 1 snítka čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na malé kousky nakrájenou oloupanou bramboru a na tenké plátky nasekaný stroužek česneku. Restujte zhruba 2 minuty. Trochu hrášku si nechte bokem na závěrečnou ozdobu a všechen zbylý nasypte do hrnce.

02.

Osolte, opepřete, ochuťte špetkou majoránky a ještě zhruba minutu míchejte v hrnci. Vše podlejte vývarem a vodou jenom tak, aby zelenina byla sotva ponořená, jinak by byl krém moc řídký. Vařte tak dlouho, aby hrášek i brambora změkly (to trvá 3–5 minut), ale hrášek zároveň dlouhým vařením neztratil svou krásně zelenou barvu. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

03.

Jednotlivé porce ozdobte lístky čerstvé máty, zbylým hráškem a několika kapkami ovesné smetany.

Podívejte se na další dvě vykutálené dobroty z hrášku.

Související témata:

Načítám