Hlavní obsah

Hráškový krém s čerstvou mátou

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Kromě pořádného odpočinku je nejlepším pomocníkem v boji proti jarní únavě bezesporu jídlo. Co přesně jíst a jak suroviny kombinovat? Zkuste třeba hráškový krém!

Ingredience pro:
2 porce
  • 350 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • majoránka
  • himálajská sůl
  • 1 brambora
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
K podávání
  • 2 krajíce celozrnného chleba
  • 2 lžíce ovesné smetany
  • čerstvá máta
Článek

Postup

Krok 1: Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na malé kousky nakrájenou oloupanou bramboru a na tenké plátky nasekaný stroužek česneku. Restujte zhruba 2 minuty. Trochu hrášku si nechte bokem na závěrečnou ozdobu a všechen zbylý nasypte do hrnce.

Krok 2: Osolte, opepřete, ochuťte špetkou majoránky a ještě zhruba minutu míchejte v hrnci. Vše podlejte vývarem a vodou jenom tak, aby zelenina byla sotva ponořená, jinak by byl krém moc řídký. Vařte tak dlouho, aby hrášek i brambora změkly (to trvá 3–5 minut), ale hrášek zároveň dlouhým vařením neztratil svou krásně zelenou barvu. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

Krok 3: Jednotlivé porce ozdobte lístky čerstvé máty, zbylým hráškem a několika kapkami ovesné smetany.

Podívejte se na další dvě vykutálené dobroty z hrášku.

ynezorPumanzeSaNyknalC