Hlavní obsah

Hrdina podzimní sezony? (Ne)obyčejný proužkovaný svetr!

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekli byste to do něj? Známý pruhovaný svetr to dotáhl na pozici top kousku, o který se perou všechny módní nadšenkyně. Chcete vědět víc? Podívejte se, jak tuto mimořádně populární pleteninu kombinovat a kde ji případně ulovit.

Článek

Pokud vám v šatníku visí proužkovaný svetr, který je stále v perfektní kondici, jste o krok napřed. Jedním z nejžádanějších kusů sezony se totiž stala právě tahle dlouho podceňovaná klasika. Svetry zařadily do svého podzimního repertoáru všechny módní influencerky, pokud jsou proužky sympatické i vám, udělejte to samé. S hrdinou dnešního článku vytvoříte bezpočet módních kombinací.

Super módní zip

Necháváte se rády unášet módními trendy? Zaměřte svou pozornost na svetry s retro zipem, které jsou teď absolutním hitem. S tímto prvkem si navíc můžete zajímavě pohrát – stačí, když necháte zip (po)rozepnutý a kolem krku si uvážete hedvábný šátek (nejlépe do trojúhelníku, směřujícího dolů). Ke svetru se perfektně hodí koženkové kalhoty, stejně dobře vám ale poslouží i džíny rovného nebo širšího střihu, potažmo i klasické kalhoty s puky.

Foto: Archiv firem

1. svetr French Connection, prodává About You, 2999 Kč; 2. kabelka Gina Tricot, prodává Zalando, 910 Kč; 3. sluneční brýle Esprit, 999 Kč; 4. koženkové kalhoty Mango, 899 Kč; 5. hedvábný šátek Arket, 1025 Kč; 5. tenisky Zara, 999 KčFoto: Archiv firem

Nepřehlédnutelné odstíny

Největší zastoupení mají v nových kolekcích svetry s proužky v odstínech bílé, béžové, tmavě modré a černé. Zdatně jim ale konkurují kousky v odvážných barvách, které dodají vašemu šatníku vzpruhu. Co říkáte třeba na atypické spojení červené a růžové? Až budete přemýšlet, co k takovému kousku obléknout, zkuste mu ponechat dostatek prostoru a doplňte ho jednoduššími (pozor, nikoli nudnými!) parťáky.

Foto: Archiv firem

1. svetr Next, 725 Kč; 2. kožené boty Kazar, 3490 Kč; 3. džíny COS, 2020 Kč; 4. límeček Arket, 998 Kč; 5. kožená kabelka Gino Rossi, prodává CCC, 1899 KčFoto: Archiv firem

Trik s opakováním barev

Pokud pracujete s tak jednoduchou variantou jako je černá a bílá, můžete vytvořit zajímavý celek tak, že obě barvy záměrně zopakujete nebo se budete držet výhradně jen jich. A samozřejmě nemusí jít jen o tyto kontrastní barvy, stejně můžete postupovat i s jinými dvojicemi.

Foto: Archiv firem

1. svetr Marks & Spencer, 755 Kč; 2. boty Karl Lagerfeld, prodává Answear, 3599 Kč; 3. sluneční brýle CCC, 199 Kč; 4. sukně H&M, 799 Kč; 5. stříbrné náušnice PD Paola, 1650 Kč; 6. kabelka Calvin Klein, prodává Modivo, 4090 KčFoto: Archiv firem

Odvážným móda přeje

Přestože je nejsnazší míchat nápadnější barvy s neutrálními, nemusíte se tohoto tipu za každou cenu držet. Béžový svetr, proložený oranžovou, klidně noste i s nápadnějšími odstíny. Ke zmiňované oranžové krásně ladí modrá.

Foto: Archiv firem

1. svetr Massimo Dutti, 2295 Kč; 2. kožené boty Alohas, prodává Zalando, 4710 Kč; 3. kalhoty Mango, 899 Kč; 4. náušnice Guess, prodává Answear, 1599 Kč; 5. kabelka Zara, 899 KčFoto: Archiv firem

Tak který?

Nabyly jste pocit, že nutně potřebujete proužkovaný svetr? Připravte se na nejedno těžké rozhodnutí. Pokud tedy nemáte v plánu pořídit si kousků rovnou několik. V podzimních kolekcích totiž najdete spousty krásných svetrů, které neodlišuje jen barva, ale i provedení pruhů, střih nebo síla materiálu. Tady jsou naši favorité!

Foto: Archiv firem

Zleva: Naf Naf, prodává About You, 1429 Kč; Camaïeu, prodává Zoot, 769 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1135 Kč; Lascana, prodává About You, 1579 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; s.Oliver, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: AllSaints, prodává Answear, 3899 Kč; s.Oliver, 2799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Brixton, prodává Answear, 2199 Kč; Next, 725 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango Violeta, 799 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Milujete pleteninu? Podívejte se na stylové svetrové šaty, které sluší každé postavě!

Reklama

Související témata:

Načítám