Hlavní obsah

Nechat, nebo vyhodit: Je neonový svetr nositelný?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svěží změna! Podzimu vládnou výrazné barvy, a třeba i ty neonové. Nejsou jen křiklavé, mohou být i romantické a skvěle doplní i byznys styl. Vyzkoušela jsem si je na vlastní kůži.

Článek

Letošní podzim je mnohem zářivější, alespoň co se barev týče. Jedním z trendů jsou i neony. Nezáleží na tom, zda sáhnete po nazelenalé nebo růžové. Hlavně, že budete vidět! Můžete si vybrat: je libo celobarevný outfit, nebo jen dotek neonu? Já jsem si vybrala druhou možnost: co myslíte, stojí neonový svetr za koupi? A jak ho zakomponovat do šatníku?

Byznys neon

Jako první mě ke svetru napadla kombinace se světlými džínami a bílými teniskami, ale hned v závěsu byla černá barva. Neonový svetr je v crop provedení, proto jsem ho sladila k cigaretovým kalhotám s puky a extra vysokým pasem. Přes něj se skvěle hodí černobílý kabát s drobným vzorem a klasickým střihem, který mám už pár let z druhé ruky. Celek působí elegantně, ale neonová barva tomu dává něco navíc. Je to pro mě skvělý statement kousek, který okoření všechny jednoduché outfity.

Foto: Jakub Jurdič

Svetr Zara, 599 Kč; Kalhoty Zara, 799 Kč; Kabát Reserved (starší kolekce a z druhé ruky); Kabelka Karl Lagerfeld (starší kolekce); Boty F&F (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

Romantický neon

Neonové barvy romanticky a elegantně? Pátrala jsem ve skříni a našla plisovanou midi sukni v tlumené starorůžové. Zprvu nepředstavitelná kombinace nakonec skvěle funguje a outfit ve stylu Emily in Paris mě hodně baví. A až nadobro odejde babí léto, lodičky můžu vyměnit za béžové kozačky. Pokud byste váhaly, zda se neonová hodí k béžovému trenčkotu, zde je odpověď: ANO.

Foto: Jakub Jurdič

Svetr Zara, 599 Kč; Sukně Tally Weijl (starší kolekce); boty F&F (starší kolekce); Trenčkot Esmara (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

Závěr? Svítivé barvy jsou samy o sobě výrazné, proto není radno to s nimi přehánět v kombinacích s kůží nebo velkými zvířecími vzory. Neonovou barvu ve formě jednoduchého svetru nebo roláku si dokážu živě představit v šatníku. Bude mi během sychravého podzimu zvedat náladu. A jedno plus neonovým barvám nelze upřít, dokáží skvěle rozzářit pleť. Necítíte se ve své kůži? Proběhlo večer pár skleniček navíc? Neonový svetr to schová lépe než korektor.

Neonové kousky

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 449 Kč; myMo, 1131 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 649 Kč; Gate, 168 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 695 Kč; Mohito, 549 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám