Hlavní obsah

Hřiště jsou pro rozvoj dětí důležitá

Reklama

Vzpomínáte, jak jste si jako děti hrávali celý den na hřištích a domů chodili až se setměním? Dnešní děti tráví víc času samy doma než venku s kamarády. Chybí jim pak společenský kontakt.

Článek

Kyblíček s lopatkou byly v dětství naše nejoblíbenější hračky. Měli jsme každý den nabitý program – postavit ten největší hrad z písku, svézt se na skluzavce a kolotoči, zhoupnout se na houpačce. Nakonec ještě nezapomenout uspořádat hostinu pro kamarády ze hřiště a upéct pískové bábovičky a dort zdobený kamínky. Dnešní děti i v předškolním věku už mají většinou jiné starosti – dívají se na tabletu na filmy či hrají počítačové hry.

Ovládat moderní technologie samozřejmě naše děti do života potřebují, stejně důležité je však umět komunikovat s ostatními a vycházet s nimi. Ač se to nemusí zdát, první cenné zkušenosti získávají právě při hrách na dětských hřištích. Na těch nejmodernějších najdete celou řadu herních prvků, které správně a účinně rozvíjejí motoriku, logiku a správnou koordinaci, přirozeným způsobem podněcují spolupráci při hrách.

Rákosníčkova hřiště, která staví společnost Lidl po celé republice, nabízí dětem nejen klasické prolézačky v moderním provedení, ale také prvky, jako je interaktivní knoflíková mapa, kladkový jeřáb či lezecká stěna, které podporují všestranný zdravý vývoj dětí. Kromě toho zde najdou maminky odpočinkovou zónu, kde si mohou popovídat s ostatními. Jméno hřištím propůjčila postavička Rákosníčka z pera Zdeňka Smetany, kterému se nápad stavět pohádková hřiště pro děti velmi líbil.

Chtěli byste také takové hřiště? Od 1. do 28. 2. můžete hlasovat na webu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz a na www.facebook.com/lidlcesko/ pro Vaše město a pomoci mu a dětem vyhrát Rákosníčkovo pohádkové hřiště za 1,5 milionů Kč. Každý den můžete poslat dva hlasy a zároveň se můžete zapojit do soutěže o skvělé ceny.

Letos získá Rákosníčkovo hřiště celkem 10 měst. Slavnostní otevření vždy provází speciální celodenní program s vystoupením oblíbeného Michala z Kouzelné školky a řadou soutěží. Více informací na www.lidl.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám