Hlavní obsah

Hrníčkový biskupský chlebíček

Hodnocení:
(166)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Do zimy daleko, ale chuť na biskupský chlebíček se neptá? Upečte si ho klidně i teď! Máme hrníčkový recept na jeden extra vláčný a plný ovoce a ořechů. Vše najdete ve videu!

Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 1 hrnek sušeného ovoce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 kostky másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku ořechů
  • 1/2 hrnku kandované citrusové kůry
  • 1 panák rumu
Článek

Postup

Krok 1: Sušené ovoce (já jsem dala meruňky, brusinky a rozinky) zalijte v rendlíku panákem rumu a trochou vody tak, aby bylo ponořené. Povařte asi 5 minut, aby hezky změklo a nabobtnalo. Hrnek pro odměření surovin používám o velikosti 250 ml.

Krok 2: Změklé máslo (125 g) utřete s cukrem a postupně zapracujte vejce, sůl, vanilkový extrakt, vrchovatý hrnek mouky, kypřicí prášek, ořechy (dala jsem vlašské, pistácie a mandle), citrusovou kůru a povařené ovoce i se zbytkem tekutiny.

Foto: Marianna Bartková

Extra porce oříšků a ovoce udělá divy!

Krok 3: Formu na biskupský chlebíček vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem (tak se dostane i do rohů) a těsto do něj rozetřete. Pečte asi 45 minut při 180 °C. Krájejte až po vychladnutí.

Foto: Marianna Bartková

Chlebíček je krásně vláčný i třetí den (což je samozřejmě nesmysl, protože toho se nikdy nedožije)

Zkuste i neskutečný banánový chlebíček s arašídovým máslem nebo vláčný jogurtový chlebíček s jahodami, nebudete litovat!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.