Hlavní obsah

Huňatá móda boduje: Jak nosit kožešinu v praxi?

Foto: Jakub Jurdič

Jak si poradit s kožešinovou módou? Máme pro vás několik tipů!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Můžete ji milovat, nebo prohlašovat, že si ji ani za nic neobléknete. Málokoho ale nechává kožešina chladným – a to doslova :-) Jak si s tímto super módním huňatým materiálem poradit v praxi?

Článek

Jakmile se k nošení tohoto trendu propracujete, většinou už není cesty zpátky. Ať už jde o kabátky, vesty nebo jen doplňky, brzy zjistíte, že v nich najdete právě to „něco navíc“, co dotáhne klasický outfit k naprosté dokonalosti. Této módě se navíc nemusejí vyhýbat ani ženy, které by na sebe pravou kožešinu nikdy nevzaly – v obchodech totiž převažují její imitace.

Trendy pelerína

Huňaté vesty určitě znáte a dost možná i samy nosíte, tuto sezonu ale můžete dát šanci i jinému kousku. Ano, řeč je o peleríně. Přehodit ji můžete po vzoru stylistky přes halenku, skvěle ale bude vypadat i ve společnosti šatů.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: pelerína (Van Graaf, 4499 Kč), šortky (F&F, 599 Kč), kožené kozačky (Baťa, 4999 Kč), halenka (Promod, 949 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kožešina coby detail

Pokud se do tohoto trendu nechcete pouštět kompletně, zaměřte se na doplňky a detaily. V nových kolekcích objevíte šaty s kožešinovým lemem, ale i psaníčka nebo čepice. Nosit je můžete pohromadě nebo sólo.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Topshop, 2299 Kč), náhrdelník (Promod, 399 Kč), kabelka – imitace kožešiny (F&F, 369 Kč), čepice (Van Graaf, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Hřejivý šál

Šály a límce jsou snadným trikem, jak osvěžit outfit nebo vdechnout nový život oblíbenému kabátu. Náš tip? Nedržte se při zemi a jděte do barev. Co říkáte třeba na fialovou? V kombinaci s tlumenými, typicky podzimními barvami, krásně vynikne.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Reserved, 999 Kč), šál – imitace kožešiny (F&F, 599 Kč), svetr (Topshop, 1499 Kč), ponožky (Lindex, 129 Kč), boty (Baťa, 2199 Kč), náramek (Lindex, 299 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Šála, límec nebo nákrčník – kterému kousku dáte přednost?Foto: archiv firem

Vysoce módní kabátky

Pro ty z vás, které kožešinovému trendu propadly naplno, tu jsou kabátky. Nosit se budou zejména ty s dlouhými chlupy a plusové body získáte i za strakaté či vícebarevné kousky. A jak s nimi naložit? Spárovat je můžete s šaty, ale stejně tak i s ležérními džíny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 999 Kč), kabátek – imitace kožešiny (Lindex, 1999 Kč), boty (Topshop, 799 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Stylové kabáty z umělé kožešiny. Který byste si vybraly vy?Foto: archiv firem

Odvážné kontrasty

S kožešinovým trendem je třeba nakládat opatrně. Nesnažte se tento materiál kombinovat s příliš zdobnými a prvoplánově svůdnými kousky. Lépe vypadají sestavy, kdy kabát odlehčíte ležérními prvky. Inspirovat se můžete outfitem s mikinovým vrškem a máte-li odvahu i teplákovými kalhotami. Nic nezkazíte také spojením s minimalistickým oblečením.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát – imitace kožešiny (Topshop, 3499 Kč), teplákové kalhoty (Van Graaf, 4299 Kč), top (Reserved, 429 Kč), náhrdelník (Lindex, 599 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám