Hlavní obsah

Ideální kousky pro víkendové lenošení

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Také milujete podzimní posezení s čajem a knihou v teple domova, zatímco za oknem fouká ledový vítr a padá déšť? Tento článek je věnován všem, kdo si umějí udělat chvilku pro sebe a chtějí se i při domácí pohodě slušivě obléct.

Článek

Domácí garderobu neodbývejte. Sice v ní nevycházíte mezi desítky lidí, ale znáte to – když se cítíte hezky, hned je vám veseleji. A pořádné domácí kousky jsou navíc praktické. Měkké pantofle vám zpříjemní kroky z ložnice do kuchyně při cestě pro čaj a nohy v teple jsou základ zdraví. Hebký župan přes sebe přehodíte, když potřebujete rychle v pyžamu otevřít dveře. Teplé ponožky jsou nejspolehlivější zachránkyně před studenými prsty u nohou a ve volných kraťasech se můžete producírovat naproti oknu lépe než v kalhotkách. Zkrátka a dobře, „doma“ a „móda“ mají společného více než písmenka.

Pánská mikina a dámské trenýrky

Pohodlí, které zažijete v obrovské mikině, musíte vyzkoušet na vlastní kůži. A stejné je to s dámskými trenýrkami, kterých už na trhu najdete mnoho. Příjemně se v nich spí i pohybuje po bytě. Abyste stoprocentní pohodlí nezkazily, vezměte si pod mikinu tílko z příjemného materiálu, jako je bavlna nebo měkká vlna merino.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košilka z vlny merino Lindex, 699 Kč; 2. objemná mikina H&M, 499 Kč; 3. růžové trenýrky Zoot, 349 Kč; 4. domácí balerínky Ojju (prodává Zoot), 349 KčFoto: Archiv firem

Sexy sázka na jistotu

Tato kombinace nevyzývá tak úplně k samotě. Zvolili jsme ale body bez kostic, takže vám v něm bude příjemně jako v pyžamku. V tomto domácím úboru můžete fungovat úplně svobodně, protože župan lehce zahřeje a pantofle jsou superpohodlné, avšak partner vás asi nenechá jen tak číst knihu nebo uklízet.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. modrý župan Lidl, 279 Kč; 2. body bez kostic Bonprix, 699 Kč; 3. pantofle s umělou kožešinou H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Chalupářské pyžamo

Pyžamo „po dědečkovi” je od podzimu do jara jedním z nejpříjemnějších úborů na noc. S teplými ponožkami je to pak nepřekonatelná kombinace na líné dny, kdy se od rána do večera nehnete z bytu, respektive z postele. Rozhodně si pořiďte přírodní materiál, aby vaše kůže v klidu dýchala.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. pruhované pyžamo H&M, 749 Kč; 2. teplé ponožky Happy Socks (prodává Urbanlux), 499 KčFoto: Archiv firem

Měkoučký župan

Ani letní pyžamo nemusíte schovávat na tři čtvrtě roku do skříně. Jen k němu musíte dodat měkký teplý župan. Že si ho užíváte jen po koupeli? Chyba. V županu se dá strávit celý den a k perfektně oholeným nohám a chlupatým pantoflíčkům vypadá zatraceně přitažlivě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. lehké pyžamo H&M, 599 Kč; 2. krémový župan Lidl, 299 Kč; 3. chlupaté pantofle H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Tunika nad zlato

Na dny strávené v domácí kanceláři nebo u vaření je určitě jeden z nejpraktičtějších kousků tunika. Nikde neškrtí, nebrání žádnému pohybu a dají se v ní přijímat i případné návštěvy. Pro oživení přes ni můžete přehodit lehké kimono a podle teploty vzduchu i vaší náklonnosti k extravaganci ji doplňte veselými barevnými ponožkami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kimono Triumph (prodává Zalando), 1040 Kč; 2. tunika Esprit, 1110 Kč; 3. ponožky Fusakle, 179 KčFoto: Archiv firem

Jak se oblékáte doma? Do starých tepláků, nebo si dáváte záležet?

Reklama

Načítám