Hlavní obsah

Ideální oslava pro děti podle horoskopu: Berany nechte vyřádit, Lvi potřebují party

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den dětí je už skoro za dveřmi a je na čase naplánovat pro vaše ratolesti zajímavý program. Co s nimi podnikat, vám může napovědět i znamení zvěrokruhu, ve kterém se narodily!

Článek

Znamení zvěrokruhu vypovídá ledasco o povaze každého jedince. Co baví Lvy, nemusí bavit Býky a v čem se vyžívají Panny, to si zase nemusí užít Raci. Kam tedy vzít své potomky podle toho, v jakém znamení se narodili?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Vás možná pomalé procházky a návštěvy galerií baví, ale pokud se vaše dítě narodilo ve znamení Berana, nejvíc ho potěšíte, pokud ho na Den dětí vezmete někam sportovat. A to nejlépe tak, aby mohlo vyhrávat a sbírat úspěchy. Najděte  akci, kde může soutěžit a měřit se s ostatními a nechte ho, ať se zničí téměř do bezvědomí. Berani v sobě mají spoustu energie, která prostě musí ven. A pokud budete blbnout týmově spolu s ním, bude vůbec nejšťastnější – vyhrávat s tátou či mámou po boku je největší pecka.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Malí Býci si užívají všechny smyslové požitky a zážitky a v tomhle směru se dokážou opravdu vyřádit. Nejlepší tedy bude třeba nějaká tvůrčí aktivita, kde si váš Býček bude moci vyrábět a patlat se v barvách. Na druhé straně špatně snáší změny, takže si asi úplně neužije odpoledne v cizím kolektivu. Pozvěte k vám domů několik jeho kamarádů, nebo zkuste vymyslet akci, kde budou děti, které zná. A kromě toho se Býk nebude zlobit ani tehdy, když zůstane doma s vámi a společně budete třeba tvořit z hlíny.

Foto: SerbBgd, Shutterstock.com

Malé Býky potěší jakékoli tvořeníFoto: SerbBgd, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Malí Blíženci jsou roztěkané a zvídavé bytosti, které se rády dozvídají nové věci, a u máločeho vydrží. Připravte jim tedy na Den dětí aktivitu, která pro ně bude neznámým dobrodružstvím. Ideálním programem je tak třeba výlet do zoo nebo na safari, kde ale dítko nikdy předtím nebylo. Nechte ho objevovat a připravte se na kupu zvídavých dotazů, kterými vás mnohdy až zaskočí. A pokud chcete jet jen v menším, kupte malému Blížencovi pěknou knížku, tyhle děti mají k literatuře blízko.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Citliví Raci jsou rození pečovatelé, kteří jen neradi vylézají ze své komfortní zóny. Co to pro vás znamená? Že byste je neměli hodit do víru nějaké akce jen tak. Nezkoušejte překvapení, spíše s nimi v klidu proberte, jaký program se pro ně chystá, aby si to mohli přebrat v hlavě. Pro malé Ráčky se skvěle hodí výlet do nějaké ochranářské stanice nebo malé zoo, kde budou moci být v kontaktu se zvířaty, sáhnout si na ně, pečovat o ně. Překvapí vás, jak zodpovědné a šikovné tyhle děti jsou.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Dokonce i malí Lvi zbožňují večírky, proto je naprosto nadchnete, pokud jim uspořádáte na den dětí nějakou párty, kam sezvete jejich kamarády a známé a bude to jedna velká skupinová zábava. Navíc je potěší, když jim dáte volnou ruku – a to jak ve výběru hostů, tak i občerstvení, nebo v tom, co si vezmou na sebe. Lvi jsou velcí individualisté a rádi se rozhodují sami za sebe, na všechno mají svůj názor. Za oslavu vám ale budou opravdu vděční, pomůžou s její přípravou i úklidem a taky mamince či taťkovi pěkně poděkují.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Pro Lvíčata připravte party :-)Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny mají často koníčky a záliby, které by vám u dítěte jejich věku mohly připadat neobvyklé. Netvařte se ale překvapeně, nesnažte se jim jejich nápady a záliby rozmluvit. Zkuste se jich zeptat, kam by se rády podívaly, a pak se do toho pusťte – i když se zmíní o nové výstavě minerálů v místním muzeu, festivalu sukulentů nebo vědeckém veletrhu. Panny mají rády zvláštní věci a rády se pořád rozvíjejí a dozvídají něco nového. Tak jim to umožněte, uděláte jim tím radost.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy dokážou už v brzkém věku ocenit estetický zážitek a krásu a na svůj věk bývají velmi trpělivé a klidné. Zvažte tedy, jestli je nevezmete na nějaký divadelní zážitek – ať už činohru, nebo muzikál či jiné hudební vystoupení. Pokud zvolíte něco dětského a přístupného, vydrží sledovat celé představení se zatajeným dechem a odnesou si z něj obrovský zážitek. Jen se tedy připravte, že po vás vaše malá Váha bude po baletu chtít, abyste jí taky koupili piškoty a zapsaly ji do baletního kroužku. Ale proč vlastně ne?

Štír (24. 10.–22. 11.)

Malí Štíři se někdy tváří, že nemají o nic zájem, a už vůbec ne o to, co jim navrhnete či naplánujete vy – ale opak je pravdou. Jsou naopak velmi šikovní a kreativní, zvláště co se rukodělných koníčků týká. Tyhle děti mají občas problém se zapadnutím do kolektivu a občas se prostě rády schovají do své ulity, kde nejsou žádní lidé. Zkuste jim tedy na Den dětí třeba připravit soukromou výtvarnou dílnu, nakupte vodovky a modelínu, nebo třeba puzzle či deskové hry a užijte si odpoledne společně jen v rodině.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci jsou uličníci a zlobiči s dobrým srdcem a věčným šibalským úsměvem na tváři, kterým si získají úplně každého. Mají většinou spoustu kamarádů a rádi si dělají nové a nové. Ideální tedy bude, když je vezmete na oslavu Dne dětí někam mezi další děti. Vhodné budou různé dětské herny a hřiště, nebo třeba aquapark, kde se budou moct prohánět, soutěžit, závodit, dělat si nové přátele a všeobecně se vyblbnout. A když to zakončíte hromadným přespáváním do dalšího dne, budete tím nejlepším rodičem roku.

Foto: VaLiza, Shutterstock.com

Aquapark ocení malí StřelciFoto: VaLiza, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Malí Kozorozi jsou cílevědomí a trochu uzavření, spontánní zábava a blbnutí není jejich styl a spíš nevědí, co si v těchto improvizačních chvilkách počít. Nejvíc si den užijí, když je s podobně naladěným kamarádem vezmete na zajímavou výstavu – takoví dinosauři jsou třeba sázkou na jistotu. Samozřejmě myslete na to, že jde o děti, a najděte něco s interaktivním, zážitkovým přístupem, co je bude bavit a co si budou moci ozkoušet a vlastníma rukama osahat.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Malému Vodnáři se nejvíc zavděčíte, pokud mu dáte ohledně programu na Den dětí volnou ruku. Tyhle děti mají obvykle nejrůznější ulítlé a zvláštní koníčky, mají svůj svět, který vám ale hrozně moc chtějí ukázat. A když jim to dovolíte, do jejich světa vás rády vezmou. Zeptejte se jich, co by chtěly podnikat, a pak se jim snažte vyjít vstříc. Možná vás překvapí, jak moc originální a rozjásané odpoledne si užijete, Vodnáři totiž ve vás probudí vaše vnitřní dítě a vy se zase budete cítit jako malí.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

U Ryb dost záleží na tom, jak se vyspí. Někdy plují s davem jako ryby ve vodě, jindy se zase lidí straní. Ačkoli by vám to nejspíš nepřiznaly, užijí si Den dětí skvěle i s vámi, protože rodina je pro Ryby skutečně důležitá už od útlého věku. Dejte jim tedy na vybranou, jestli spolu vyrazíte na výlet na pěší túru, kdy tady budete jen pro ně, nebo jestli mají dnes radši náladu na den strávený s kamarády. Vyhněte se ale velkým organizovaným oslavám s dlouhými frontami a stovkami lidí, to si Rybky neužijí.

A jak své potomky na Den dětí potěšíte vy?

Související témata:

Načítám