Hlavní obsah

Ideální prádlo pod plesové šaty? Bezešvé i stahovací

Foto: Lisca

Foto: Lisca

Reklama

Šaty pro plesovou sezonu či na maturitní ples už máte vybrané, ale ještě zbývá vyřešit spodní prádlo? Pomůžeme vám. Přicházíme s dalším dílem našeho plesového seriálu, kde vám přinášíme skvělou inspiraci.

Článek

Stejně, jako výběr plesových šatů, byste neměly podcenit ani koupi vhodného spodního prádla. To by mělo především dobře sednout, ale i pevně držet vše na svém místě tak, abyste se při tanci nemusely obávat nějakého faux pas v podobě padání ramínek, nedej bože vykukujících ňader. Už jen proto je důležité mít pod šaty vždy podprsenku, ať už máte holá záda, různé průstřihy nebo hluboký dekolt. Existují totiž modely s různými vychytávkami.

Také doporučujeme volit prádlo hladké a bezešvé, které je velmi příjemné, nikde se nezařezává a neškrtí. Pod hladkými šaty se pak nebudou rýsovat různé vzory či krajka, která by dokonce mohla někde nevhodně vykukovat.

Výstřihy i ramínka se dají řešit

Ideální podprsenky jsou nejen hladké, ale i vyztužené. Jejich střih i výsledný tvar ovšem záleží na typu šatů. Pokud tedy zvolíte model s kulatým a širokým dekoltem, pak vyberte takzvanou balkonetovou podprsenku, naopak při korzetových šatech musíte sáhnout po samodržící podprsence bez ramínek. Ta má po obvodu silikonový proužek, který dobře přilne k tělu a ňadra v korzetu díky němu udrží.

Pozor by si měly na tento typ šatů i podprsenky dát korpulentní dámy, pro které už nejsou vhodné. Při tanci se už nebudete cítit komfortně a odhalená ramena mohou zbytečně upozornit na povadlé paže a pomerančovou kůži.

Samodržící podprsenku volte rovněž do šatů se špagetovými ramínky, neboť jakákoli jiná by pod úzkými ramínky šatů byla vidět. Nezapomínejte ani na to, že se nesmíte hrbit a vaše paže by měly být pevné stejně jako dekolt, který chcete nechat vyniknout. Střih této podprsenky je tedy ideální především pro menší až běžnou velikost prsou.

Tipy pro plnější postavu

Máte-li pár kilo navíc nebo plnější tvary, určitě jsou pro vás vhodnější šaty se širokými ramínky či rukávky. Také se vyvarujte modelů s odhalenými zády i hlubším výstřihem vzadu. Korpulentní dámy by totiž měly mít vždy pevnou podprsenku, případně vhodné stahovací prádlo, které mnohdy udělá s postavou divy.

Můžete tak v obchodech vybrat jen stahovací kalhotky s vysokým pasem či prodlouženou nohavičkou, které vytvarují pas, nebo dokonce stahovací body pro zpevnění břišních partií (Jak vybrat správně kalhotky? Máme pro vás manuál i s fotkami). Některé modely se prodávají s vykrojenou horní částí bez podprsenky, kterou si pod body zvolíte samy.

Do širokého výstřihu

Foto: Archiv firem

Podprsenky střihu „balcony“ se perfektně hodí pod šaty se širokým a kulatým výstřihem. Na foto (zleva): Boux Avenue, podprsenka 1100 Kč, kalhotky 433 Kč; Triola, podprsenka 499 Kč, kalhotky brazilky 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): podprsenka Reserved, 399 Kč; podprsenka Etam, 719 KčFoto: Archiv firem

Pod korzetové šaty

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): podprsenka Dorina (prodává Triola), 599 Kč; podprsenka Timo, 829 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): podprsenka Lisca, 1019 Kč; podprsenka Tezenis, 399 KčFoto: Archiv firem

Pro hluboký dekolt

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): podprsenka Boux Avenue, 927 Kč; podprsenka Wonderbra (prodává Zalando), 1030 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): podprsenka Etam, 969 Kč; Sloggi (prodává Answear), 469 KčFoto: Archiv firem

Kalhotky pro lepší formu

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kalhotky Triola 499 Kč; kalhotky Lisca 449 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): kalhotky Triola, 299 Kč; kalhotky Boux Avenue, 773 KčFoto: Archiv firem

Stahovací body

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): body Etam, 1019 Kč; body H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): body Marks & Spencer, 999 Kč; body Lisca, 1349 KčFoto: Archiv firem

A jaké prádlo vyhovuje pod plesové šaty vám? 

Reklama

Načítám