Hlavní obsah

Iveta (34 let): Své břicho si teď prohlížím s láskou

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po prvním těhotenství musela Iveta pracně zhubnout 37 nabraných kilogramů, a i když se jí to povedlo, na břiše jí zůstala povolená kůže. Začala uvažovat o plastické operaci, ale vzhledem k tomu, že chtěla ještě druhé dítě, rozhodla se počkat. Ani pak na ni ale nešla hned. Co bylo impulzem na nic nečekat?

Článek

Iveta patří mezi ženy, na jejichž postavě zanechala následky dvě těhotenství – to první znamenalo 37 a druhé 30 kilogramů nahoru. I když se jí v obou případech podařilo opět zhubnout, stejně jí na břiše zůstala povolená kůže. Iveta se za to styděla a při pohledu do zrcadla se jí chtělo plakat. Sice uvažovala o plastické operaci, ale pořád ji oddalovala. Teprve když se jí dcera na její břicho zeptala, rozhodla se neotálet a zákrok podstoupit.

Chtěla jsem něco menšího

Iveta vzpomíná na rozporuplné pocity před tím, než vstoupila na kliniku Medicom Clinic, kterou si vybrala. „Byla to směs nervozity i těšení. Jako oporu jsem si s sebou vzala nejlepší kamarádku a švagrovou v jedné osobě. Naštěstí ze mne nervozita spadla už po prvním podání ruky s panem doktorem Pavlem Horynou, choval se velmi lidsky a profesionálně současně a bylo mi jasné, že jsem v dobrých rukách,“ říká Iveta.

Není zdaleka jedinou ženou, která musí problémy s povislou kůží na břiše řešit. „Ženy po mateřství to často trápí. V případě menšího rozsahu je možné zvolit tzv. abdominoplastiku. Ta se indikuje nejčastěji právě u žen po těhotenství, kdy se kůže nevrátí do původního stavu a žena může mít i rozestup podélných břišních svalů, nebo po výrazném zhubnutí,“ vysvětluje MUDr. Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Nervozita z Ivety opadla už po prvním setkání s MUDr. Pavlem Horynou, se kterým konzultovala operaciFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Stačila minioperace

Iveta si dopředu nastudovala možnosti řešení jejího problému a doufala, že bude stačit miniabdominoplastika břicha. Nechtěla podstoupit větší zákrok. Lékař její přání potvrdil. „Vzhledem k tomu, že povolení kůže a její převis nebyl rozsáhlý, a navíc klientka sportuje a dodržuje zdravý životní styl, bylo možné miniabdominoplastiku provést,“ upřesňuje MUDr. Pavel Horyna. Z toho měla Iveta velkou radost.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Jak Iveta doufala, lékař potvrdil, že zákrok nemusí být velký a může jít jen o miniabdominoplastikuFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Byla jsem v dobrých rukou

Po zákroku se Iveta cítila velmi dobře. Čekala bolesti, ale k velkému překvapení nepřišly. K dobrému pocitu přispělo i příjemné prostředí na klinice, hlavně vstřícný a milý personál – na klinice strávila jednu noc. „Průběh operace i následné hojení proběhlo v naprostém pořádku, oba jsme byli velmi spokojeni,“ konstatoval operatér Pavel Horyna.

Při rekonvalescenci Ivetě hodně pomohl manžel a maminka. Čtyři týdny dodržovala klidový režim na lůžku, nosila kompresní korzet a postupně se začala vracet do běžného života. „Když jsem si poprvé prohlédla nové břicho, byla jsem nadšená! Kdybych mohla, tak skáču. Okamžitě jsem se vyfotila a fotku rozeslala na všechny strany. Konečně bylo moje trápení pryč. Dnes mám své břicho zase ráda a pohled do zrcadla mi působí radost, nikoliv smutek,“ vypráví Iveta s úsměvem.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Iveta se za své břicho už nestydí a klidně ho ukáže i při návštěvě bazénuFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Bylo to dobré rozhodnutí 

Z operace, o níž věděli jen Ivetini nejbližší, se nejvíce radoval její manžel. Viděl, jak je nadšená a s jakou láskou si své břicho prohlíží. Iveta je spokojená, že si může znovu užít pobyt v bazénu, kde se dřív soustředila spíš na to, aby nebyla tolik vidět přebytečná kůže. Dokonce se po několika letech těšila i na nákup plavek! „Zákrok byl to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. A už teď mám v plánu další změnu – váhové výkyvy se totiž podepsaly i na mých prsou,“ komentuje Iveta a dodává: „Všem ostatním ženám, které zákrok ještě nepodstoupily, chci říct, ať neváhají ani minutu. Jestli jim operace pomůže mít se opět ráda a nalézt zpět své sebevědomí, není o čem přemýšlet.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Na Ivetě je vidět, že si díky své postavě víc věří a je se sebou spokojenáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastické operace jsou pomocníkem i mnoha slavných žen. Tyto celebrity plastiky netají.

Reklama

Související témata:

Načítám