Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pomazánka nemusí mít jen tradiční podobu. Vykouzlete jednu z kuřecího masa!

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 1 kelímek smetany
    7
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce pomazánkového másla
    7
  • 1 hrnek sýra
    7
  • 1/4 kg kuřecího masa
  • 1 ks sýru žervé
    7
Na ozdobu
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čtvrt kila vařeného kuřecího masa (třeba jste z něj vyvařily polévku) pomelete na masovém strojku (rozmixujete).

02.

Do mísy k němu přihoďte nastrouhaný sýr (jeden hrnek), dvě lžíce pomazánkového másla, žervé, dvě nastrouhaná jablka, přiměřeně bílého jogurtu a smetany – podle konzistence.

03.

Na bílém pečivu (veka, bageta) můžete ještě dozdobit sekanými vlašskými ořechy.

Související témata:

Načítám