Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Potřebujete připravit něco sladkého a potřebujete to připravit hned? V tom případě vyzkoušejte tento skvělý jablečný koláč, který je připraven hned k snědku.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 5 ks jablek
  • 8 lžic piškotů
    1
    3
  • 3 ks vejce
    3
  • 90 g cukru krupice
  • 50 g polohrubé mouky
    1
  • 1 trochu rumu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce skořice
  • 1 kousek másla
    7
  • 1 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslem vymažte koláčovou formu a vysypte ji rozdrcenými piškoty. Jejich zbytek rozprostřete po dně. Piškoty ještě jemně pokapejte máslem a zakryjte je očištěnými a pokrájenými jablky. Jablka pokapejte rumem, šťávou z citronu, posypejte skořicí.

02.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou, přidejte k nim mouku a nakonec i sníh z bílků. Těsto nalejte na jablka a koláč pečte při 170 stupních Celsia asi 30 minut. A pozor, může se jíst hned!

Máte piškotové moučníky rádi? Rozhodně se vám ale nechce nic péct? V tom případě pro vás máme recept na nepečenou piškotovou bombu.

Související témata:

Načítám