Hlavní obsah

Jahodovo-mandlový koláč

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Klasické jahodové koláče vás přestaly bavit? Zkuste tenhle jednoduchý recept s griotkou, mandlemi a drobenkou!

Ingredience pro:
1 formu o rozměrech 24 × 20 cm
Na náplň
  • 250 g jahod
  • 100 g cukru krupice
  • 50 ml griotky
Na těsto
  • 75 g mletých mandlí
  • 75 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 75 ml mléka
  • 75 ml smetany
  • 165 g másla
Na drobenku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 175 °C. Jahody rozkrájejte na půlky a na chvíli v misce ponořte do směsi cukru a griotky.

Krok 2: Mezitím vyšlehejte těsto. Začněte s vejci, cukrem a máslem, přidejte mléko, smetanu a směs mandlí a mouky. V další míse promněte mezi prsty všechny suroviny na drobenku.

Krok 3: Pak už jen na dno formy nalijte polovinu těsta, poklaďte jahodami, přikryjte zbytkem těsta a posypte drobenkou. Pečte 45 až 50 minut dozlatova.

Máte přebytek jahod? Zkuste i další tři jahodové koláče, kterými oslníte.

ynezorPumanzeSaNyknalC