Hlavní obsah

Jak chutná orgasmus

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženy upředňostňují něhuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zažila jste už klitoriální, tedy vnější, jangový i vaginální čili vnitřní, jinový orgasmus? A dokážete si své sexuality opravdu naplno užít?

Článek

Vědci z hamburské univerzity svým výzkumem prokázali, že žena, která žije ve stabilním spokojeném vztahu, přestává toužit po sexu už po čtyřech letech. Evoluční psycholog George Fieldman poznamenává: „Pokud je něco neomezeně dostupné, cena této komodity v očích spotřebitele začíná nápadně klesat."

Oproti tomu přes osmdesát procent mužů chtělo udržet v sexu pravidelnost bez ohledu na délku vztahu. Ženy nerozlišují délku vztahu, hovoří-li o něze. Touží po ní okolo devadesáti procent žen, ale jen každý čtvrtý muž žijící s partnerkou déle než deset let.

Jedinečná povaha naší sexuality

Silný samičí orgasmus, který se podle všeho projevuje jen u lidí, a neexistující cyklus „říje", jenž nastává u ostatních savců, znamená, že je sex stálou součástí života člověka. V buddhistické tantře je žena lotos - otevřený, vítající, měkký.

Muž je naopak diamant, stejně tvrdý, pevný, nezničitelný.

Teprve muž a žena ve spojeném orgasmu tvoří člověka. Jedno tělo a jednu duši.

Bez čeho se orgasmus může obejít?

Bez pohybu. 52 % žen, které mají sex rády, dosáhnou orgasmu bez stimulace a 64 % žen bez jakéhokoli dotyku, pouze oční komunikací. Jak je to možné?

Sex je totiž stav mysli, ne dotek kůže... Pokud se s někým milujete, je velmi pravděpodobné, že se do něj zamilujete. Sexuální energie není uzavřena jen v našich pohlavních orgánech, ale je obsažena v každé naší buňce. Zatímco ženy mají uzavřené pohlavní orgány a otevřené srdce, muži mají srdce uzavřené, skryté a málo reagující, ale otevřené, aktivní a energií nabité pohlavní orgány.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spokojenost se sexem posiluje vztahFoto: samphoto.cz/jiunlimited

V současné době ženy hledají oduševnělou sexualitu. Jsou nespokojené se slabošským postojem svých mužů v posteli i na veřejnosti, protože mnozí dnešní muži se prý zcela vzdali dobývání a průbojnosti. Co tedy ženy od mužů očekávají? Muž může zůstat smyslný hledač požitků a zároveň být ohleduplný a vnímavý. Psychologové nabádají: Než se připoutáš k někomu jinému, musíš vědět, co chceš, a připoutat se k sobě, vědět, jak vytvořit rozkoš...

Fáze milování

Sexualitu „funkčně prožíváme" pravou hemisférou, při orgasmu pracuje hemisféra levá. Naše hlava sice může lhát a zapomínat, tělo však neobelže. Orgasmy si tak prý v těle skládáme do komínků podobně jako košile.

První fází je naplnění - ukojení. Druhou je uvolnění zábran a kladných pocitů. Třetí fází, nutnou k prožitku, je splynutí. Čtvrtou fází je potom poddání se, ve které se mysl podvoluje kladným principům.

Malá smrt

Tabu jsou informace, že jen muž nedokáže orgasmus předstírat. Žádná žena vnímavého muže neošálí. Orgasmus totiž nelze nahrát... Vzrušit znamená vyvést z rovnováhy a právě ve vzrušení musí být dynamika. Jakmile je ženská sliznice vzrušená, zhrubne. Při orgasmu se prudce stáhne a povrch sliznice je zcela sametový. Klasický ženský orgasmus rozvibrovává oranžovou čakru. V barevné typologii oranžová barva signalizuje ukazování se, dávání se.

Reklama

Související témata:

Načítám