Hlavní obsah

Sexy může být i obočí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Upravené obočí dodá vaší tváři výrazFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Obočí ovlivňuje výraz obličeje. Je-li upravené a dobře klenuté, vypadají oči otevřeně a živě. Naopak když obočí srůstá nad kořenem nosu a je příliš husté, působíte zamračeně. Pečujte proto o jeho tvar, hustotu a barvu.

Článek

Mezi obočí, která jsou jednoduše nezapomenutelná, patří tenké klenuté oblouky Marlene Dietrich, které jí jednoznačně dodaly na nepřístupnosti a lehké nadřazenosti. Nebo obočí Liz Taylorové v roli Kleopatry, husté obloukovité dodalo kulatému plnému obličeji sílu a jas. S obočím experimentuje i Madonna, jeden čas bylo její obočí tmavší a protažené až ke kořenu nosu, působila tak démonicky až temně.

Přirozenost se vyplatí

Někdy není potřeba tvar obočí upravovat, stačí ho jen zvýraznit tužkou nebo stíny. Dělejte to tak, aby obočí nevypadalo narýsované, chcete přeci přirozený vzhled obočí. Nejbezpečnější je stín na obočí, který se nanáší krátkým šikmo zastřiženým štětečkem. Působí naprosto přesvědčivě. V tomto případě se vyplatí nechat si názorně ukázat péči o obočí od vizážisty, který vám poradí vhodný odstín barvy vzhledem k vašim vlasům, dá tip na vhodné přípravky a předvede způsob vytrhávání chloupků.

Vytrhávání obočí

Když dojdete k názoru, že je vaše obočí příliš dominantní, nebo dochází k jeho srůstání, přichází na řadu pinzeta. Chloupky u kořene nosu každopádně odstraňte, jinak budete vypadat zachmuřeně. Chcete-li obočí tvarovat, musíte chloupky vždy vytrhávat od spodního okraje. Aby bylo vytrhávání bezbolestné vypněte kůži mezi dvěma prsty a chloupek vytrhněte ve směru růstu. Chce to cvik, potom to jde celkem snadno a rychle.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chloupky vytrhávejte od spodního okrajeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Permanentní make-up

Máte-li obočí příliš světlé nebo řídké, je pro vás permanentní make-up výhodou. Jedná se o vpravení barevné směsi na bázi přírodních substancí pomocí jehly do kůže. Barva se po dvou třech letech musí obnovit a nejlepší je, když se vystihne odstín vlasů. Když uděláte razantní změnu barvy vlasů, musíte tomu odstín obočí přizpůsobit.

Barvení obočí

Nechcete-li každý den obočí domalovávat a permanentní make-up vám nevyhovuje, zkuste klasické barvení u kosmetičky. Není potřeba barvit všechny chloupky, necháte-li některé chloupky bez barvení, dosáhnete přirozeného vzhledu obočí. Barvení se musí opakovat asi po čtyřech až šesti týdnech.

Husté a padající obočí dolů

Tady je rychlá snadná pomoc, přilepte ho nahoru. Existují speciální tužidla, většinou bezbarvá, ale můžou být i v odstínu obočí, kterým chloupky zafixujete. Ale stačí i obyčejný lak nebo tužidlo na vlasy.

Čeho se vyvarovat

  • Rozhodně vám neprospěje, když si obočí obkreslíte černým kajalem, výsledek je příliš tvrdý i pro přirozené černovlásky.
  • Světlovlásky by neměly používat šedou tužku na obočí. Lepší je popelavá barva nebo béžová.
  • Netrhejte obočí z horní linie, chloupky by nepěkně trčely. A před radikální změnou tvaru obočí se poraďte s odborníkem. Špatné zásahy bývají zpravidla nevratné.

Reklama

Související témata:

Načítám