Hlavní obsah

Jak na samoopalování, abyste se vyhnuli flekům? Čtěte důležité tipy!

Foto: Ann-Haritonenko, shutterstock.com

Díky opálené pleti budete působit zdravějším i štíhlejším dojmemFoto: Ann-Haritonenko, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rostoucími teplotami odhalujete kůži, která je po dlouhých zimních měsících, jemně řečeno, mdlého zjevu. Nemusíte se vydávat na exotickou dovolenou ani do solária, zdravý a sexy bronz můžete vytvořit doma!

Článek

O samoopalování panuje spousta mýtů, například, že přípravek, ať je jakýkoli, nedokážete rozetřít tak, aby neudělal nevzhledné mapy, že odstín vždy chytne do oranžova, stejně jako vaše dlaně. Pokud ale dodržíte následující pravidla, žádná katastrofa na vás nečeká, pouze sexy vypadající pokožka.

Ještě před akcí

Ať už se jedná o depilaci, odstranění chloupků voskem či holení žiletkou, odstraňte chloupky. Všechny tyto úkony mohou mít vliv na to, jak dlouho vám opálení z tuby na těle vydrží.

Peeling jako první krok

Aby byla barva pokožky sjednocená, použijte peeling. V případě, že budete nanášet samoopalovací přípravek i na obličej, pak zbavte odumřelých buněk i tvář. Zvláštní pozornost věnujte loktům, kolenům i kotníkům. Vynechte ale produkty, které jsou postavené na bázi oleje, který by pak mohl způsobit při nanesení samoopalovacího produktu fleky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): jemný tělový peeling s výtažky jablek, Douglas, 219, peeling s mořskou solí, Avon, 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): rebarborový peeling, Dermacol, 149 Kč, peeling z papáji a bio kokosu, Rossmann, info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Hydratace je základ

Až zbavíte pokožku odumřelých buněk a vysprchujete se, pořádně se osušte a počkejte 10 minut. Kůže musí být absolutně suchá, pak naneste hydratační krém na oblasti kolen, loktů, kotníků a na další místa, která mají tendenci být sušší než ostatní.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): tělový krém s aloe vera, H&M, 299 Kč, výživné hydratační mléko, Nivea, 129 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): hydratační tělový krém inspirovaný japonskými rituály, Rituals, 490 Kč, tělový krém pro citlivou pokožku, Eucerin, 335 KčFoto: archiv firem

Hurá do akce

Vyberte si ten správný přípravek na samoopalování, se kterým se vám bude co nejsnadněji zacházet. Může to být gel, sprej, klasické mléko. Pokud máte světlejší pleť, zvolte adekvátní odstín svému tónu, nikoli podle výsledku, kterého chcete ideálně dosáhnout.

Čistýma rukama nebo v tenkých gumových rukavicích nanášejte krouživými pohyby produkt o velikosti čajové lžičky. Začněte u kotníků a pokračujte směrem nahoru k ramenům. Paže a ruce si nechte na závěr jako poslední. Na tvář naneste produktu ještě méně, aplikujte ho na partie, které si opalujete normálně: čelo, tváře, nos, brada.

U nosu a nad horním rtem si extra dávejte pozor na rozetření, tato místa totiž bývají sušší a barva tu chytne tmavší.

Po skončení procedury si ihned umyjte ruce. Pokud se vám udělají fleky, odstraníte je citronovou šťávou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): samoopalovací hydratační sprej, Bioderma, 490 Kč, bio samoopalovací krém, Lavera, 192 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): samoopalovací mlha, Sephora, 290 Kč, samoopalovací hydratační maska na obličej, Vita Liberata, 1090 KčFoto: archiv firem

Užitečné tipy

Produkt nechte zaschnout dvojnásobek doby, která je uvedena v návodu. Například místo 5 minut se vydržte neoblékat 10 minut. Po zafixování efektu můžete tělo poprášit dětským pudrem. Nesprchujte se následujících 8 hodin. Samoopalovací efekt vydrží, pokud se budete pravidelně mazat tělovým mlékem.

Už nemáte strach ze samoopalování?

Načítám