Hlavní obsah

Nejvíc trendy mikádo sezóny, které nosí Selena Gomez

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Klasická elegance, kterou si v sobě nese mikádo, znovu ožívá. A pro jednou je trendem zase nadčasovost. Okoukejte svůj další střih vlasů od Seleny Gomez nebo Kourtney Kardashian.

Článek

Vypadá to, že mikádo se zase začíná hlásit o slovo. Trendy je uhlazený a lesklý bob, ideálně podtočený dovnitř a s přirozeným objemem, který podtrhne ženskost. Délku volte tak, aby lichotila vašemu obličeji, trendy je i takzvaná podkova, střih, který si vyzkoušel téměř každý na začátku tisíciletí. Tak či onak, styling v tomto duchu musí křičet „glamour“!

Glamour mikádo

Po dvou letech pandemie a homeofficů naše duše touží po něčem extra, jak v módě, tak i v účesech. Z úpravy musí čišet elegance a to, že jsme vlasům věnovaly extra úsilí. Mikádo v tomto stylu si nechala ostříhat zpěvačka Selena Gomez (29), která poslední dobou docela experimentuje. Zbavila se platinové blond a vrátila se ke své přirozené barvě.

Délka těsně nad ramena, okolo obličeje trochu delší a extra lesklé prameny. Nový střih krásně podtrhl její rysy. Pokud máte kulatý obličej jako zpěvačka, mikádo by mělo končit právě lehce pod bradou, aby obličej opticky protáhlo.

Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez zkrátila dlouhé vlasy do klasického mikádaFoto: Profimedia.cz

Dvěma směry

Do jedné délky se rozhodla zkrátit vlasy i jedna členka klanu Kardashian-Jenner. Kourtney Kardashian (42) nosí mikádo různě – vyžehlené, podtočené nebo vytočené směrem ven. Obojího můžete hravě docílit foukacím kartáčem (takzvaným kulmofénem) nebo kulatým kartáčem a fénem. Díky tomu, že vlasy vyfoukáte do hladka, budou i lesklejší, a to je pro tento styl nutnost. Zkuste také trik se studeným vzduchem. Pozor, ostře střižené mikádo v jedné délce nemusí lichotit hranatému obličeji, proto tento typ je lepší sestříhání a styling, který není tak přísný.

Foto: Profimedia.cz

Tmavé a kvalitní vlasy Kourtney Kardashian jsou jako stvořené pro hladké mikádo!Foto: Profimedia.cz

Přidejte ofinu

Účes můžete oživit pomocí ofiny, pokud si na ni troufáte. Tím získáte nádech „cool french girl“. Nicméně stříhat si ofinu v období čepic není zrovna chytrý nápad, takže si inspiraci schovejte až na jaro!

S délkou mikáda vždy dejte na kadeřníka. Ten dokáže odhadnout, jestli vám bude lichotit spíš delší bob k ramenům, klasika nad ramena nebo klučičí mikádo těsně pod uši, které odhaluje krk. Také berte na vědomí, že i když střih vypadá přirozeně, bude vyžadovat trochu více stylingu před tím, než vyrazíte z domu.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Sarah Hyland (31) a zpěvačka Billie Eilish (20) vypadají díky tomuto účesu rázem elegantnějiFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám