Hlavní obsah

Jak nosit crop top, i když nemáte six pack?

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Reklama

Crop top. Titěrný vršek, který toho příliš nezakryje. V správné kombinaci ale umí být i sofistikovaný a je to tak trochu styl chytré horákyně. Jak ho oblékat, i když nemáte bříško jako tesané z kamene?

Článek

Crop topy jsou pořád trochu šedou zónou v oblékání a stále patří do skupinky módních zákazů, „když máte velikost větší než 34“. Vidíte je na hubeňoučkých modelkách, ale na sobě si je představit neumíte?

Mrkněte třeba na Ashley Graham (32), mistryni v porušování módních pravidel, která je má v oblibě a vypadá v nich famózně. Jde jen o hru správných střihů a špetku odvahy. Jak crop topy nosit, abyste si v nich připadaly sebevědomě? Inspirujte se čtyřmi módními outfity.

Foto: Profimedia.cz

Plus size modelka Ashley Graham si ve zkrácených vršcích libuje. Jste tým crop topů, nebo vás tenhle trend neoslovuje?Foto: Profimedia.cz

1. Vyberte si kalhoty správné výšky

Emily Ratajkowski (28) a podobné modelky si mohou dovolit ke crop topům i bokové džíny a ukázat přitom velkou část trupu. Pro ženy, které mají větší procento tělesného tuku, to ale není zrovna přijatelný outfit. Zde přicházejí na řadu džíny do pasu, které zpevní pupík jako mávnutím kouzelného proutku, a budete se v nich cítit mnohem lépe.

Tuto sezonu zase letí neonové barvy, proto výběr padl i na limetkově zelený crop top. Tahle kombinace širokých džínů, tenisek a mikiny je jako stvořená na volný čas i pochůzky po městě.

Foto: Archiv firem

1. Džíny Ribcage, Levi’s, 2899 Kč, prodává About You; 2. top LeGer, 519 Kč, prodává About You; 3. tenisky Deichmann, 999 Kč; 4. mikina H&M, 499 Kč; 5. ledvinka Herschell, 790 Kč, prodává FreshlabelsFoto: Archiv firem

2. Odveďte pozornost rukávky

Crop top neznamená jen nátělník. V obchodech najdete i spoustu kratších topů s nadýchanými rukávy, které mohou proporčně odvést pozornost od větších boků. Skvělou siluetu vytvoří s delší pouzdrovou džínovou sukní. A co jiného si obléct k romantickým volánkům než růžové sandálky?

Foto: Archiv firem

1. Top Zara, 699 Kč; 2. sukně H&M, 799 Kč; 3. sandálky Deichmann, 699 Kč; 4. kabelka Jenny Fairy, CCC, 629 KčFoto: Archiv firem

3. Přehoďte něco přes

Příjemná varianta je také hodit něco přes crop top a nechat ho vykukovat jen trochu. Trendy je ukazovat braletky a sportovní podprsenky, ale pokud se na to necítíte, zvolte pod sako přiléhavé triko, které končí těsně nad zapínáním džínů, šortek nebo sukně. Vybrali jsme kraťasy střihu paperbag, které mají opravdu velmi vysoký pas, a k tomu oversized sako ze lnu.

Foto: Archiv firem

1. Top Stradivarius, 349 Kč; 2. šortky H&M, 749 Kč; 3. sako Pull & Bear, 799 Kč, prodává Zalando; 4. kabelka Orsay, 699 Kč; 5. sandály Baťa, 1199 KčFoto: Archiv firem

4. Zaujměte sukní

Výrazná sukně a crop top patří mezi nejoblíbenější kombinace, dlouhé tričko se totiž pod sukni špatně zakasává a vytváří nevzhledné sklady. Nevynechejte ani sandály na platformě pro delší nohy!

Foto: Archiv firem

1. Maxisukně Desigual, 2900 Kč; 2. tílko Bershka, 249 Kč; 3. sandály Inuovo, 931 Kč, prodává Eobuv; 4. kabelka Seidenfelt, 1229 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Nevíte, zda vám to bude slušet, a nechcete zbytečně utrácet? Podívejte se,  jak vyrobit crop top ze staré mikiny.

Reklama

Související témata:

Načítám