Hlavní obsah

Jarní kombinace, co vás bude bavit: Slim džíny a dlouhé sako

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Projmutá saka schovejte na dno skříně a vytáhněte ta oversized – volnější a delší. Právě takový ležérní blejzr je jedním z must-have kousků této sezony a my vám ukážeme, jak ho nosit podle módních ikon. Z jakých modelů můžete právě teď vybírat?

Článek

Blejzr dávno nemá jen místo v prostorách kanceláří a mantinelech byznys dress codu. Naopak, nosí ho i znalkyně na týdnech módy. Je to prostě neobyčejný kousek, který každý outfit stylově povýší. V současnosti nejvíc letí rovně střižené sako s prodlouženou délkou. S čím ho kombinovat a kde seženete nejhezčí?

S čím nosit dlouhé sako

Důležité pravidlo zní: volný vršek (sako), upnutý spodek (kalhoty). Oversized blejzr proto vypadá nejlépe s džínami střihu slim, skinny nebo případně straight. Ovšem útlé a vysoké ženy, pokud si troufnou na odvážnější styling, si mohou dovolit klidně nohavice široké. To se promítá i do kostýmů – zrovna teď jsou k sehnání v podobě oversized saka a dlouhých palazzo kalhot. A jestli chcete být absolutně in, oblečte si k delšímu sáčku slouchy džíny.

Rolák a sako jsou skvělá dvojka, vůbec ne nudná a usedlá, jak se může na první pohled zdát, a za to může právě prodloužený blejzr a jeho rovný střih. Stejně dobře se ale kamarádí i s tílkem s krajkovou vsadkou, obyčejným bílým tričkem nebo košilí. Pokud jste spíš pro uvolněnější outfity, bude se vám líbit kombinace s tričkem s potiskem nebo crop topem.

Inspirace, jak vyrazit v ležérním blejzru

Foto: Profimedia.cz

Takhle delší saka nosí modelky Bella Hadid (23) a Karlie Kloss (27)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Volný blejzr v podání švédské modelky Elsy Hosk (31) a Heidi Klum (46)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší kombinace dlouhého volného saka z ulic New Yorku, Kodaně a PařížeFoto: Profimedia.cz

Přidejte pásek i trenčkot

V obchodech najdete většinou delší saka bez zapínání nebo dvouřadá. Mívají také zkrácené rukávy, ale můžete je pohodlně nosit i vykasané, časté jsou také mohutnější ramenní vycpávky.

Super trikem, jak si z oversized saka udělat vypasované, je přidat pásek. Tenhle trend je slušivý, i když může působit trochu retro. Zato dokáže vytvarovat postavu přesýpacích hodin, opticky zmenšit boky a vykouzlit útlý pas.

Určitě se těšíte na teplejší dny, kdy vám bude na ven stačit opravdu jen nový blejzr. Ale můžete ho nosit už teď: sako navrstvěte pod kabát nebo aktuálně spíš pod trenčkot. Ten zvolte v takovém případě také ve stylu oversized, aby se pod něj sáčko pohodlně vešlo. A nejlepší je nechat svrchní vrstvu rozhalenou a ukázat, co máte pod ní!

Foto: Profimedia.cz

Přes sako klidně hoďte trenčkot a nebojte se ho přepásatFoto: Profimedia.cz

Nejhezčí oversized saka na jaro

Klasika v černé vás nezklame. Anebo hledejte jemné proužky, které letos vítězí nad kostkou. Ale ani tu nezatracujte, v nových kolekcích ji stále najdete. A co zkusit svěží jarní barvy v podobě mátové či pastelové modré nebo dát šanci puntíkům?

Foto: Archiv firem

Zleva: Missy Empire, 2340 Kč, prodává Tamsin. Stradivarius, 799 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 799 Kč. Guess, 3899 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 2599 Kč. Vila, 1299 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 999 Kč. Stradivarius, 799 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. S.Oliver, 1739 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 3399 Kč. Opus, 2160 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Only, 1200 Kč, prodává Zalando. Gate, 698 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: Soft Rebels, 2400 Kč. Vila, 1040 Kč. Obě saka prodává ZalandoFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám