Hlavní obsah

Jak nosit na podzim letní šaty, kalhoty i topy: Malá změna pomůže proměnit celý outfit

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za tři dny se rozloučíme se srpnem, to ale ještě neznamená, že byste stejný proces musely podstupovat i se svými oblíbenými letními kousky. Když k nim přidáte vhodné módní parťáky, můžete si jejich společnost užívat ještě pěkných pár týdnů.

Článek

Nenechte se vystresovat kalendářem, který připomíná, že září je v podstatě tu. Není nutné, abyste se hned při první příležitosti vrhaly na třídění šatníku a všechny letní oblíbence zavíraly do krabic. Ve správném podání je budete moci ještě chvilku nosit. Chcete pár ukázek? Podívejte se, jak s letními šaty, topy i kalhotami naložila stylistka Nikola Marková.

Přes letní šaty džínovou bundu

Září je měsíc džínových bund! Pokud vás denim v tomto podání baví, využijte relativně krátkého období, kdy se dá nosit, a přehoďte bundu přes oblíbené letní šaty. Džínovina jim přidá na ležérnosti, kterou ještě podpoříte teniskami, stejně tak ale můžete vklouznout i do kotníkových bot.

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Zara, 1399 Kč. Džínová bunda Zara, 799 Kč. Kožené boty Gold, prodává About You, 4949 Kč. Kabelka Zara, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

K topu na ramínka přidejte košili

Chcete i nadále nosit topy na ramínka? Zvolte je jako módní podklad pod rozepnutou košili. Tuto dvojku pak můžete nosit ke kalhotám s rovnými nebo širšími nohavicemi a samozřejmě i sukním. Stylistka vybrala trendy saténovou verzi, kterou doplnila sandálky a roztomilými srdíčkovými ponožkami. Ty jsou efektní nadstavbou pro ženy, které se nebojí experimentovat.

Foto: Jakub Jurdič

Saténová sukně New Yorker, 299 Kč. Háčkovaný top Reserved, 399 Kč. Saténová košile H&M, 799 Kč. Ponožky Calzedonia, 119 Kč. Sandálky Mango, 899 Kč. Psaníčko Reserved, 299 Kč. Sponky do vlasů Primark, 80 KčFoto: Jakub Jurdič

Kalhoty doplňte oversized sakem

Odkládat nemusíte ani takový kousek, jakým jsou trendy ažurové (s prolámanými vzory) kalhoty. Stačí k nim přidat prodloužené oversized sako, které stylistka doporučuje pro lepší efekt přepásat. Stylovým doplňkem, který můžete v nadcházející sezoně využít, je i vzorovaný šátek, který si můžete jednoduše uvázat kolem hlavy. Baví vás tahle kombinace, ale děrované kalhoty nevlastníte? Stejná sestava by se hodila i k širším šortkám, některým typům sukně nebo lehoučkým, například lněným kalhotám.

Foto: Jakub Jurdič

Kalhoty Zara, 799 Kč. Sako Zara, 1399 Kč. Kožený pásek Mango, 599 Kč. Šátek Mango, 299 Kč. Kabelka Reserved, 859 Kč. Boty Mango, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

Body oblečte k trendy džínám

Využít můžete i body, které se bude skvěle hodit k podzimnímu trendu číslo jedna, volným baggy džínám, držícím na bocích. Přes body přehoďte sako a získáte trendy komplet, který můžete doplňovat nejrůznějšími typy bot a doplňky. Mimochodem, pokud body obecně nefandíte, klidně ho nahraďte oblíbeným tílkem.

Foto: Jakub Jurdič

Džíny H&M, 899 Kč. Body H&M, 179 Kč. Sako Lindex, 1299 Kč. Kšiltovka H&M, 299 Kč. Kožené boty Dune London, prodává Zalando, 3480 KčFoto: Jakub Jurdič

Když si troufáte na crop topy

Patříte k aktivním nositelkám crop topů? Přidejte k nim kalhoty s vysokým pasem a přes top oblečte sako nebo lehkou bundu. Nakolik necháte svršek otevřený, je samozřejmě čistě na vás.

Foto: Jakub Jurdič

Crop top Zara, 299 Kč. Kalhoty Zara, 699 Kč. Bunda Reserved, 459 Kč. Kabelka H&M, 189 Kč. Boty H&M, 749 Kč. Klobouk Lack of Color, 3330 KčFoto: Jakub Jurdič

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Veronika Kudličková (Crush Models)
  • Styling - Nikola Marková
  • Vizáž - Petra Soukupová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme SmetanaQ Gallery, Smetanovo nábřeží 334/4, Praha 1, www.smetanaq.cz, @smetanaq_

Reklama

Související témata:

Načítám