Hlavní obsah

Jak ozdobit starou džínovou bundu? Máme 5 tipů!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Září je ideální měsíc, kdy je čas vytáhnout ze skříní opět džínové bundy, které se hodí ke kalhotám, k sukním i přes šaty. Zdá se vám však, že vaše džínska už postrádá šmrnc? Proměňte ji v originální kousek.

Článek

Džínová bunda je must have kouskem každého dámského šatníku, a proto jistě nechybí ve skříni ani vám nebo vaší dceři. Pokud byste si ji chtěly vyšperkovat, zakupte krajku, ozdobnou stužku či barvy na textil a nechte popustit uzdu své fantazie. Anebo se inspirujte našimi dnešními tipy.

Vlčí mák i srdce

Pokud jste alespoň trošku výtvarně nadané, namalujte si na džínovou bundu veselý obrázek. Klidně si udělejte tvořivé odpoledne s dcerou a uvidíte, jak ji to bude bavit. Stačí v jakémkoli papírnictví zakoupit barvy na textil a pár úzkých štětečků, a vaše bunda bude rázem jedinečná. Nechcete-li malovat konkrétní obrázek, můžete barvy na bundu jen jakoby „cákat“. Vypadá to rovněž skvěle.

Foto: Tomáš Rubín

Zapojte do malování i svoje dětiFoto: Tomáš Rubín

Kovbojské třásně

Možná, že vy už se na takový prvek necítíte, ale dívčí džínová bunda s růžovými třásněmi nadchne každou malou slečnu. Stačí zakoupit třásně v textilní galanterii a našít je podél rukávů přes záda. My jsme jimi ozdobily ještě přední kapsičku.

Foto: Tomáš Rubín

Džínová bunda s třásněmi? To budou ve škole koukatFoto: Tomáš Rubín

Krajková záda

Máte doma kousek nevyužité krajky? Pak z ní vystřihněte obdélník, který bude pasovat přesně na záda vaší bundy a buď ho přišijte, nebo nalepte lepidlem na textil jako my.

Foto: Tomáš Rubín

Na malování nebo vyšívání se necítíte? Nalepte na džínovou bundu kus krajkyFoto: Tomáš Rubín

Nápis z bavlnky i detail z perliček

V textilní galanterii najdete hodně pokladů včetně různých barevných stužek. Nám se líbila bambulková stužka v růžové barvě a z ní jsme vykouzlily nápis, který přišijete jednoduše nití. Klidně si ho dopředu lehce načrtněte tužkou. Dobře vypadá třeba nápis LOVE, BYE, HELLO…

Foto: Tomáš Rubín

Nápis ze stužky přišijte pevně nitíFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Stejně jako bavlnkou můžete bundu zpředu ozdobit drobnými perličkami, které přišijte pevnou nitíFoto: Tomáš Rubín

Tak co, zkusíte to také?

Reklama

Související témata:

Načítám