Hlavní obsah

Jak šetrně zpevnit nehty? Vyzkoušejte bio gel

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vás nebaví věčné lakování i téměř každodenní úprava nehtů? Anebo jsou zničené a roztřepené a chcete, aby konečně vypadaly k světu? Máme pro vás tip: zkuste je zpevnit. Přečtěte si, jak na to.

Článek

Vidina krásných a upravených nehtů, o které se nemusíte příliš starat, je důvod, proč ženy volí různé gelové laky a gely. Mají sice rozmanitou podobu a liší se složením i cenou, jedno je však pro ně společné: ruce budou vypadat nejméně dva týdny jako ze škatulky. A o to jde!

Jak zpevnit a vytvarovat nehty

Některé ženy chodí na „gelové nehty“ pravidelně, jiné si modeláž nechají udělat jednou nebo dvakrát ročně před letní dovolenou či nebo třeba před svatbou. Víte, jaká manikúra je pro vás nejvhodnější?

Foto: OliOla

Gel laky nabízejí širokou barevnou škáluFoto: OliOla

1. Gel lak a shellac: základní zpevnění

Gel lak neboli shellac (jde o jiný název, ale stejnou metodu) vypadá velmi přirozeně a je vhodnější pro pevnější nehty – používá se jen v tenké vrstvě na zpevnění. Zapéká se v UV či LED lampě, cena se pohybuje okolo 400 až 700 Kč a na rukou vydrží dva až tři týdny. Problém představuje odstranění: většinou se musí rozpustit v acetonu, což může vyvolat alergické reakce.

Náš tip: „Gel lak jsem si dávala o prázdninách, aby byly nehty dlouho krásné. Nehty na rukou vydržely v super stavu 14 dní, na nohou skoro dva měsíce. Bohužel jsem ale měla pocit, že se mi pak vlastní nehty dávaly do kupy půl roku, aby byly zas pevné. Takže si je teď raději lakuju sama,“ popisuje čtenářka Mirka.

2. UV/LED gely: zlatá klasika

Gely, které se vytvrzují pod světlem UV nebo LED lampy – to je nejoblíbenější metoda, vhodná na poničené, okousané a slabé nehty. „Gel oproti gel laku nehty více zpevní a určitě déle vydrží. Je vhodný k prodloužení nehtů a ke zdobení. Nehet se musí nejprve spilovat, aby gel na lůžku dobře držel,“ říká manikérka Kateřina Macurová. Gel se neodstraňuje acetonem, ale opatrně se spiluje a pak se nanese nová vrstva. Kdybyste se pokoušely o domácí odstranění, pozor na poškození nehtového lůžka!

Náš tip: „Mám měkké a lámavé nehty, a proto chodím na doplňování gelem pravidelně. Nehty beru jako doplněk, takže když je nemám v super stavu, jsem nervózní. A je skvělé, že mohu vyzkoušet i různé trendy zdobení a třpytky, které manikúru oživí,“ pochvaluje si redaktorka Lucka. Každý měsíc platí 500–800 Kč v závislosti na salonu a délce prodloužení a zdobení.

Foto: kiraanika, Shutterstock.com

Pro krátké, měkké a poničené nehty je vhodnější UV či LED gelFoto: kiraanika, Shutterstock.com

3. Striplak: perfektně se odstraňuje

Tento typ se používá jako klasický lak na nehty, tedy není potřeba žádné zdrsňování či spilování přírodního nehtu, ale musí se vytvrdit v LED nebo UV lampě. Vydrží pak deset dní lesklý a jeho velkou výhodou je odstraňování: stačí ho jen sloupnout.

Náš tip: „Striplak jsem vyzkoušela jednou, protože mě nadchla myšlenka, že si ho nakonec sloupnu sama a bude hotovo. Jenže jakmile mi nehty po týdnu maličko odrostly, nevydržela jsem to a lákalo mě to sloupnout dřív, než bych měla. Šlo to celkem dobře, ale pak jsem se vrátila ke klasickému lakování,“ uvádí čtenářka Lenka.

4. Bio gel: vyživí a je bez broušení

Předchozí metody přírodní nehty rozhodně nehýčkají. Hledáte-li šetrnější metodu, poohlédněte se v salonech s přírodní manikúrou. Existuje totiž bio gel a gel lak, který nehet vyživuje. „Složením se přibližuje přírodnímu nehtu. Obsahuje 58 % proteinu pro posílení lůžka, vitaminy a pryskyřici teky obrovské, která zajišťuje pevný a flexibilní gelový povrch,“ říká manikérka Hedvika Pivoňková z pražského salonu OliOla. Technologie Bio Sculpture dovoluje gel nanášet bez spilování, takže nedochází k poškození nehtového lůžka. Odstraňuje se nízkoacetonovým roztokem a připlatíte si: cena je od 1190 Kč za gel lak a 1490 Kč za gel. Tato metoda má prý velký úspěch u celebrit, jako je Victoria Beckham (45), Beyoncé (38), Rihanna (32) či Adele (31).

Náš tip: „Vyzkoušela jsem bio gel lak, neboť mi klasické gel laky vždy oslabily vlastní nehty, které mám jinak v dobré kvalitě. Přesvědčil mě už jen při samotné manikúře, kde nic nesmrdělo a zapékání pod lampou nepálilo. Cena je sice dvojnásobná, ale na léto tuto šetrnou metodu znovu zkusím,“ říká redaktorka Pavla.

Máte zkušenosti se zpevňujícími gely? Jestli dáváte přednost tradičním lakům, podívejte se na fígle na lakování nehtů: led, kapátko i fén!

Načítám