Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Vzrušuje muže, když žena chodí naostro?

Foto: Thinkstock

Jsou muži opravdu tak fascinovaní ženami bez spodního prádla, jak se povídá? Náš chlap má jasný názor...Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní otázka je trochu záludná. A jsme rádi, že se jí ani tentokrát „náš chlap" Josef Hausmann nezalekl a že, jak je jeho zvykem, na dotaz opět odpověděl s odzbrojující upřímností!

Článek

Čtenářka Helena se ptá: „Pane Hausmanne, jak to vlastně muži berou, když žena vyrazí v létě bez kalhotek nebo podprsenky? Opravdu jsou z toho muži tak pryč? Co přesně na tom vidí? A není to od ženy až přehnaná laciná provokace?"

Vážená paní, k nenošení podprsenky se vyjadřovat nebudu, protože bych skončil u stokrát opakovaných banalit. Navíc není jednoznačně jasné, zda se tímto tahem žena zatraktivní. Korzet byl přece uveden na trh pro zvýšení krásy poprsí a z tohoto pohledu je jeho nenošení kontraproduktivní.

To kalhotky – zvláště pro „dolňáky“ – už je jiný kalibr, ale jak rozeberu dále, manévry s nimi nejsou moc efektivní.

Žena lacině (a lascivně) provokuje, i když kalhotky má, a to bohatým arzenálem dalších zbraní: výstřihem, krátkou sukní, líčením, punčoškami, cingrlátky, koketními úsměvy… Jestli k tomu přidá (nebo ubere) kalhotky, už takovou roli nehraje, zvláště když cílová skupina, tedy muži, nemá moc šancí absenci kalhotek detekovat.

Myslel jsem, že Osud je zlý jen na mě, že jsem ženské podsukní – ať okalhotkované nebo holé (odkalhotkované) – v plenéru (např. v metru) za normálních okolností nespatřil, ale dotazy u kamarádů jsem zjistil, že jim se daří podobně. A to si pište, že tyhle partie očima hlídáme bedlivě!

O absenci kalhotek se tedy mám šanci dozvědět, když mi to partnerka pošeptá sama nebo když jí je v rámci nějakých alotrií zabavím – ale to je jiný případ, než máte na mysli.

Navíc moderní vynálezy (bezešvé kalhotky, tanga apod.) znemožňují soudit jejich nositelky byť i podle obrysů spodního prádla, takže běžného muže se nenošení kalhotek pod kostýmkem netýká. To, o čem nevíme, nás neprovokuje, a nepoznatelné jevy nás ani nenutí nad nimi přemýšlet.

Mluvím o každodenních situacích normálního člověka. Pokud máte na mysli paparazzi číhající hodiny a týdny na to, až si některá celebritka při vystupování z auta neuhlídá sukni, nemám k tomu co říci, neboť je to z jiné planety.

Jiná věc by ovšem byla – a svět by byl hned krásnější – kdyby k chystané bezkalhotkové provokaci ze strany žen patřilo i nějaké upozornění mužů na daný stav – např. umožněním krátkého pohledu. Logiku by to mělo – když už se žena takhle „vyparádila“, tak ať to svět vidí.

To se však bohužel neděje, v důsledku čehož – na rozdíl od ostatních ženských vyzývavostí – vyznívá nenošení kalhotek dost jalově. Jásají tak snad jedině gynekologové, kteří „letní větrání“ propagují.

Související témata:

Načítám