Hlavní obsah

Jak vylepšit sexuální život? Veďte si milostný deník!

Foto: Golubovy, shutterstock.com

Zapisovat se dá cokoli, i četnost milostných aktivitFoto: Golubovy, shutterstock.com

Reklama

Deník může mít mnoho podob. I tu intimní. „Minulý týden třikrát, tento týden jenom dvakrát. To znamená zhoršení statistiky!“ K čemu vám údaje o milostném životě a tabulky četnosti budou? Nedivte se…

Článek

Před pár měsíci se v zahraničním magazínu Reddit objevil příběh manžela, který své ženě v aplikaci Excel vystavil podrobnou tabulku sexuální aktivity. Tento muž si po dobu šesti týdnů zaznamenával, kdy ho jeho partnerka odmítla a jaké k tomu měla důvody. (Nutno dodat, že mezi častými výmluvami kraloval pocit přejedení, potřeba osprchování se nebo bolest hlavy).

Dotyčný pak tabulku zaslal do redakce onoho časopisu se slovy, že ženy se nemohou divit, pokud jim muži utíkají, když to ve většině domácností vypadá stejně smutně jako při pohledu na jím zpracované údaje. Redakce následně tabulku uveřejnila a tím způsobila poprask. Jedni nápad se zapisováním údajů ohledně sexu zatracovali, jiným se zdál poměrně užitečný. Jak je to ve skutečnosti?

Šílený nápad jako dokonalá terapie

Když se k případu vyjádřila sexuální terapeutka Vanessa Marin z Kalifornie, přiklonila své sympatie směrem k rozzlobenému a rozrušenému muži. Podle jejích slov není s podivem, že na svoji sexuální frustraci zareagoval tímto způsobem.

Foto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Statistika může pomoci i vašemu sexuálnímu životuFoto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Bez ohledu na to, jestli vám to v sexu klape či nikoli, můžete s jeho pomocí získat poměrně dost informací o sobě samých, o svých návycích i náladách na milování. Na světlo vyjde i četnost sexuálních setkání (tedy věc, o kterou se obvykle muž a žena přou).

Pondělí, úterý, středa

„Existuje mnoho důvodů, proč si jednou za čas zapisovat své zážitky. Jedním z nich je, že se stanete otevřenější vůči intimitě. Mnoho párů nemá přesný přehled o tom, kdy k sexu dochází, a není špatné to zjišťovat a posléze o stavu svého sexuálního života mluvit. Prvním krokem je však odhodlání zkusit to a mít čas si údaje zaznamenávat,“ popisuje Vanessa Marin a dodává, že lze dokumentovat i míru vzrušení v jednotlivých obdobích. U žen například před či po ovulaci. (Dá se dokonce použít stupnice od jedné do deseti.)

Foto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Odborníci doporučují: Dokumentujte si sex, ale ne moc dlouho!Foto: Kaspars Grinvalds, shutterstock.com

Proč se vyhýbat detailům?

„Můžete tak snadno zjistit, že sex si nejvíce užijete uprostřed měsíce, a to třeba v neděli, když oba máte čas a jste uvolnění,“ ještě dodává odbornice a připojuje názor, že není od věci dělat si poznámky i co se zahajování sexu týče. Samozřejmě pouze krátkodobě jako náhled aktuálního stavu současného milostného života. Nějaké vyhodnocování milostných zážitků a grafy o délce orgasmu už jsou mimo.

„Nedoporučuji mužům, a ostatně ani ženám, aby při sexu bádali a vyhodnocovali typ orgasmu, kreslili grafy a sestavovali digramy rozkoše. Takové hodnocení sexuálního života není k ničemu dobré,“ zastává názor sexuolog Zlatko Pastor. Když tedy graf, tak pouze jednou za čas – a jen s nutnými údaji. Postačí četnost, konkrétní dny, aktér zahájení, popřípadě míra vzrušení s ohledem na menstruační cyklus ženy. Otázkou je, jestli snesete pravdu…?

A co vy, už jste si někdy vedli kalendář sexuálních zážitků?

Reklama

Související témata:

Načítám