Hlavní obsah

Jak využít plastovou krabičku od zmrzliny: Máme 5 tipů!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je u vás doma spotřeba zmrzliny celoroční záležitostí? Pokud máte v mrazáku neustále nějaké krabičky, určitě je po zkonzumování studené pochoutky nevyhazujte. Ukážeme vám 5 tipů, k čemu se vám takový plastový box může hodit.

Článek

Dopřáváte si často zmrzlinu? Obaly od této dobroty se dají ještě skvěle využít. Můžete je totiž během chvilky proměnit třeba v ozdobné květináče, rámeček na fotku, ale i dětskou šperkovnici pro vaše malé parádnice. Zkusíte to s námi?

Designový květináč

Plastovou vaničku promění v krásný květináč například jutový obal, který může být potištěný nějakým motivem. Lze ho však nahradit jakoukoli pevnější látkou, ze které ustřihnete pruh široký cca 10–15 cm. Ten musí přesahovat nad okraj krabičky. Látku pak přilepte ke krabičce tavnou pistolí. Do boxu naaranžujte květiny.

Foto: Jakub Jurdič

Tady posloužila pytlovina s vánočním motivem. Obal na květináč ozdobte barevnou stužkou, krásně ho to rozveselíFoto: Jakub Jurdič

Zásobník na kapesníky

Baví vás zdobení věcí ubrouskovou technikou, která je jednoduchá a přitom tak efektní? Vyrobte si z krabičky od zmrzliny obal na vytahovací papírové kapesníčky. Nejprve krabičku ozdobte pomocí techniky decoupage. Nechte ji dostatečně zaschnout. Poté do víčka pomocí lámacího nože vyřízněte otvor o délce zhruba 15 cm. Dovnitř vložte poskládané kosmetické kapesníčky, které vyjměte z obyčejného papírového boxu. První prostrčte otvorem a je hotovo.

Foto: Jakub Jurdič

Ozdobte si krabičku na kapesníky v retro stylu podle své fantazieFoto: Jakub Jurdič

Květinová dekorace

Místo klasické vázy můžete na parapet naaranžovat také tuto dekoraci z živých květin. Zakupte v hobby obchodech či větších květinářstvích zelenou aranžovací hmotu pro dekorování květin a nechte ji nasáknout vodou. Krabičku polepte pruhem zeleného dekorativního filcu nastříhaného jako trávu. Do krabičky vložte hmotu a zasuňte do ní živé květy.

Foto: Jakub Jurdič

Květinová dekorace může být také hezkým dárkem pro vaše blízkéFoto: Jakub Jurdič

Šperkovnice pro princezny

Zmrzlinový box můžete také polepit umělými květy či květinovou stužkou a blyštivými kamínky, které zakoupíte v každé textilní galanterii či papírnictví. Ozdobte podle své fantazie. Přihrádky uvnitř jsou nastříhané z dalšího víčka a přilepené po stranách tavnou pistolí.

Foto: Jakub Jurdič

Z roztomilé šperkovnice budou mít malé holčičky ohromnou radostFoto: Jakub Jurdič

Rámeček na fotku

Oválné víčko lze použít také jako rámeček na fotku. Nejlépe v něm vyniknou ty černobílé. Hrany rámečku můžete nechat čistě bílé, ale klidně je polepte barevnými washi tape páskami, které zakoupíte v papírnictvích i hobby obchodech. Vybrat si můžete z mnoha barev a různých vzorů. Zkusíte to?

Foto: Jakub Jurdič

Fotorámeček si vystavte na poličku, nebo přitlučte hřebíčkem na zeďFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám