Hlavní obsah

Jak zpomalit a prodloužit sex? Máme tipy, které vás udrží déle ve hře!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Spěchat se někdy nevyplácí. Na to nejlepší si chvíli počkejteFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se naučit lépe rozvíjet vnímavost svého i partnerova těla? Obohaťte svůj milostný repertoár o zpomalovací techniky. Stanou se z vás ještě vášnivější milenci!

Článek

Sexuologové se shodují, že se v sexuálním vztahu vyskytnou období, kdy partnery dokáže vydráždit rychlý sex, a období, kdy je třeba pohlavní styk prodlužovat. Proč? I sám britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie říká, že neuspěchané milování není samoúčelné.

„Jeho smyslem je sdílet myšlenky a reakce partnera a vnímat jeho potřeby a pocity,“ popisuje s tím, že chcete-li si milování protáhnout, je nejlepší cestou rozšířit si zkušenosti nejen v prodlužování vlastního milování, ale i v prodlužování toho, co mu předchází, a toho, co po něm následuje.

Co můžete udělat jako první?

Vhodné je velmi pomalé svlékání šatů nebo společná koupel před pohlavním stykem. Nejen že budete vonět a dobře se cítit, ale zároveň přijdete na to, že voda, mýdlo a šampon napomohou k tomu, aby vaše ruce po těle partnera snadno klouzaly. Významné jsou taktéž techniky rtů.

„Nejdůvěrnější a nejdráždivější činností při předehře je líbání milence či milenky na erotogenních zónách. Začněte s líbáním na nohou. Potom se snažte, aby váš partner rozpřáhl ruce, a líbejte a lízejte ho po celém těle,“ doporučuje odborník v jedné ze svých příruček a přidává další tip.

Foto: Spectral-Design, Shutterstock.com

Společná koupel je dobrý začátekFoto: Spectral-Design, Shutterstock.com

Výměna informací na sexy úrovni

Mocnými polibky zasypejte vnímavou oblast podkolenní. Pokračujte podél nohou směrem vzhůru, na vnitřní stranu stehen. Přiložte svůj obličej přímo k partnerovým stehnům a přitiskněte na ně své rty. S prudkými a silnými polibky vnikněte ústy mezi hýždě.

„Nechte svůj jazyk, ať si najde cestu podél partnerovy páteře, na šíji střídejte měkké polibky s pevnými a pomazlete se s jeho ušními lalůčky,“ ještě doporučuje Glenn Wilson. A co když už je milování ve fázi, že partner vzrušením supí jako lokomotiva?

Přijímání pozornosti

Můžete jemně mačkat a třít muže na penisu a na varlatech, zvláště na žaludu a na uzdičce, tkáni na hraně na spodní straně žaludu. Tím milování ještě o pár chvil „natáhnete“. Aby milenec nezahálel, můžete ho požádat o malou protislužbu. Ať vám mírně tře poštěváček. Nebo vsune prst dovnitř a dlaň s ohnutým palcem přitiskne na Venušin pahorek. Tímto způsobem byste se měli sladit. Každopádně při začátku milování se snažte, aby fáze vzrušení trvala co možná nejdéle.

„Sledujte se a poslouchejte navzájem své reakce, a především svému partnerovi oznamte, až se vzrušení vystupňuje natolik, že už se nebudete moci udržet,“ uzavírá jeden z nejčastěji citovaných britských psychologů, který je známý pro svůj evoluční přístup k chápání rozdílů mezi pohlavími.

Tak si hrajte… Což o to, chuť by byla, ovšem partner je pořád nějak napřed a i přes vaši veškerou snahu zpomalit tempo milování vzdychá nad předčasnou ejakulací? Pak zbystřete. Nejen americký sexuální poradce Paul Joannides varuje před stále častějším jevem.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Něžnosti rozdávejte i přijímejte. V tom je kouzlo sdíleníFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Náhlé problémy v ráji

Někteří muži vedou dlouhé roky zcela uspokojivý sexuální život bez nejmenších náznaků předčasné ejakulace, ale najednou s hrůzou zjistí, že orgasmus nastává stále rychleji bez ohledu na vámi naučené hmaty, chvaty a „brzdicí pokusy“.

„Pak není od věci nechat vyšetřit prostatu. I slabé podráždění předstojné žlázy, způsobené například infekcí, zapůsobí na váš organismus tak, že si myslí, že se mu dostalo mnohem štědřejší dávky erotické stimulace než ve skutečnosti,“ upozorňuje Paul Joannides a ještě dodává, že v některých případech se může jednat i o neurologické potíže.

A jak sex zpomalujete vy?

Reklama

Načítám