Hlavní obsah

Každá žena miluje orální sex a málokterá masturbuje: Časté mýty o ženské sexualitě

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta stereotypů o ženách má falešný základ. Skutečně prapůvodní obyvatelky Venuše netouží po milování? A jak to mají s orálními praktikami a sexuálními tajemstvími? Další čtyři sexuální mýty vyvráceny!

Článek

Lež má krátké nohy. Pokud jde o ženy a o to, co v posteli chtějí, pravda se pomalu, ale jistě dostává na světlo. Čemu už téměř nikdo nevěří a které čtyři mýty umírají?

1. Ženy mají menší sexuální touhy než muži

„Skutečné ženy touží po sexu ještě více než vy. Bohužel většinou touží po sexu s někým jiným než s vámi.“ Tak zní jeden z Murphyho zákonů, adresovaný mužům, na kterém je ledacos pravdy. Podle průzkumu vývojářů aplikace Kindara, která sleduje menstruační cyklus žen a pomáhá jim s otěhotněním, jsou dámy sexuálně vyprahlé.

Když totiž strůjci této aplikace zavolali 500 uživatelkám ve věku od 18 do 65 let a požádali je, aby zrušily některé z nejrozšířenějších stereotypů o ženské sexualitě, dozvěděli se, že si sice, tak jak se traduje, dámy cení především emocionálního spojení během sexu (více než muži), ale pokud jde o základní touhu, většina žen intimně strádá. Více než polovina oslovených respondentek není s množstvím sexu spokojena a neuvěřitelných 75 % žen by se chtělo milovat víc než třikrát týdně. 13 % žen dokonce uvedlo, že pro ně ideál přestavuje sex pětkrát až šestkrát týdně. Šok?

2. Ženy masturbují jen zřídka

Americký režisér, herec a scenárista Woody Allen o masturbaci mluví jako o milování se s člověkem, kterého máme opravdu rádi. Sexuologové dnes a denně apelují, že poznání svých sexuálních potřeb prostřednictvím vlastního potěšení je klíčem k uspokojivému sexuálnímu životu. Zejména pokud jde o mezery v prožívání orgasmu, protože mnoho žen dosáhne vyvrcholení především stimulací klitorisu, ne během pronikání penisu do pochvy.

Že si právě tohle dámy nechávají ujít? Ale vůbec ne! Studie 6000 žen a mužů z 12 zemí (ve věku 18 až 69 let), kterou si nechala v roce 2020 vypracovat značka erotických hraček Womanizer, zjistila, že dotázané ženy masturbovaly zhruba jednou týdně nebo 49krát ročně. Oproti mužům, kteří onanují v průměru třikrát týdně nebo přibližně 154krát ročně, je to sice méně, ale takhle výjimka skutečně nevypadá!

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Ženy masturbují velmi rády, některé dosáhnou orgasmu jen tímto způsobemFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

3. Ženy o sexu nemluví

Vědci z Arizonské univerzity spočítali, že ženy řeknou denně průměrně 16 215 slov, zatímco muži „jen“ 15 669 slov. Když přijde na sex, které pohlaví je výřečnější? Pensylvánská státní univerzita zná odpověď. Výzkum se 124 ženami a 81 muži ve vysokoškolském věku (18 až 25 let) ukázal, že dámy mluví o sexu a tématech s ním souvisejících mnohem častěji a podrobněji než muži, a to většinou se svými nejlepšími kamarádkami. Zatímco pánové sex většinou hodnotí jako dobrý nebo špatný a dál nic neprobírají, dámy se nebojí otevřít taková témata, jako jsou konkrétní sexuální pozice nebo praktiky. Takže ano, nejlepší přítelkyně vaší ženy toho o vašem sexuálním životě ví dost, pánové!

4. Ženy milují orální sex – všechny

Muži a ženy praktikují orální sex jako součást sexuální předehry, nebo ho dokonce favorizují před klasickou vaginální souloží. Většině přináší výrazné uspokojení, ale není to pravidlem. Kanadská studie Torontské univerzity, jíž se zúčastnilo 899 heterosexuálních univerzitních studentů, kteří informovali o svých sexuálních aktivitách při posledním sexuálním setkání, v rámci online průzkumu, poukázala na to, že více než dvě třetiny účastníků si užilo dávání anebo přijímání orálního sexu.

Muži výrazně častěji než ženy uváděli, že orální sex je velmi příjemný, přičemž pro 17 % žen bývá spojení úst a pohlavních orgánů tabu, ať už z náboženských, hygienických či jiných důvodů. Navíc existuje velký rozdíl mezi člověkem, ke kterému máte důvěru a jedná s vámi něžně a v rukavičkách, a tím, který vás tlačí do něčeho, co vám není příjemné. Nechtít orální sex je zkrátka osobní volba.

Reklama

Načítám