Hlavní obsah

Jaké počasí nejvíc vyhovuje jednotlivým znamením?

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Teploty posledních let jsou čím dál tím vyšší a my se dostáváme pomalu do extrémů, ze kterých nikdo nemá radost. Přesto se mezi lidmi najde dost milovníků veder, kteří si právě v tomto období libují. Jakou roli v tom hraje znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo si libuje na sluníčku a rád se dlouhé hodiny opéká na plážové dece, pro jiného je taková představa spíš děsivou noční můrou a víc si rozhodně užije někde v zimě na sjezdovce. Další zbožňuje podzimní počasí, kdy se může někde v klidu schoulit s knížkou. Jaké počasí vyhovuje jednotlivým znamením zvěrokruhu a proč?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany je ideální počasí takzvané „akorát“. Vzhledem k tomu, že málokdy přemýšlejí nad tím, jak se vybavit, než někam vyběhnou, často zapomínají bundy a deštníky a vrhají se do víru života v naprosto nevhodném oblečení. Proto jsou nejradši, když je takové počasí, kterému se nemusí přizpůsobovat. Na druhou stranu se ale snadno vyrovnají vlastně s čímkoli, počasí jejich náladu rozhodně nediktuje a zvládnou i všelijaké kritické a extrémní podmínky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci špatně snášejí velká vedra, cítí se v nich vyčerpaně a zničeně. Naopak jim vůbec nevadí, když venku prší a není nijak zvlášť hezky. Tihle požitkáři zvěrokruhu si totiž umí den užít i uvnitř s dobrou knihou, sýrem a sklenkou vína zavrtaní pod dekou. Ošklivé počasí na ně tedy nemá nijak negativní vliv – zkrátka se mu vyhnou tím, že zůstanou doma. Pokud je chcete vylákat ven, počkejte si na příjemných 22 stupňů, to s vámi pravděpodobně zajdou třeba i na piknik.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Pro Býky je ideální teplota kolem 22 stupňůFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců se nedá říct, jaké počasí jim vyhovuje, u nich záleží na tom, jak se vyspí a kterou jejich tvář ten den uvidíte. Jeden den si budou libovat v horku a nasávat každou kapku slunečního svitu a druhý den se zabaleným kufrem zamíří na Antarktidu. Blíženci jsou zkrátka nestálí a žádnou jasnou, obecně platnou odpověď ohledně čehokoli od nich nedostanete. Tak to zkrátka je.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci obecně špatně snáší extrémní počasí (ještě o kapku hůř než ostatní), ale pokud by měli vybrat, co nesnáší ze všeho nejvíc, je to vedro. V létě, zvláště takovém, jaké panuje letos, trpí. Velké mrazy taky nejsou nic pro ně, ale pořád razí heslo, že před zimou se člověk může bránit tím, že se prostě obleče, ale před horkem nijak. Úmorné teplo z nich vysává energii a většinu rozpálených dnů jsou naprosto marní. Ideál pro ně je příjemných dvacet stupňů s mírným větříkem. Dešti se raději vyhnou, při nízkém tlaku je často bolí hlava.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou milovníci horkého počasí a sluníčka a nikdo je nepřesvědčí o tom, že by na vedru mělo být něco špatného. Dokážou se i ve vysokých teplotách dlouhodobě vyhřívat na přímém slunci a nasávat ho do poslední kapky. Dobíjí si tak baterky a slunce je plní dobrou náladou a pozitivní energií. Nemají rádi déšť a ještě víc sníh, který považují za jednu z největších zbytečností vůbec. Lyžování snáší jen díky představě praskajícího krbu a kouřícího bombardina. Zato letní pláže, koupaliště a horký písek, to je přesně pro ně.

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Lvi si dobíjí baterky povalováním na sluníčku Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou ohledně počasí poměrně nenáročné a dovedou se poprat s čímkoli, co jim příroda přihraje do cesty. Jsou totiž vždycky připravené – na všechno. Právě Panny mají v tašce vždycky deštník, rezervní pláštěnku a pro jistotu i větrovku i v červenci. S vedrem se vyrovnávají poměrně snadno díky kapesnímu osvěžovači a kvalitnímu vzdušnému oblečení. Panny se nenechají přírodou zaskočit a zkrátka vždy počítají se vším. Vadí jim snad jedině velký vítr, kterému se lze jen těžko ubránit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Kdybyste se Vah zeptali na jejich oblíbené počasí, nejspíš by začaly mluvit o jiskřících závějích sněhu, pak přešly k rozpálenému bílému písku a skončily u vlhkého svěžího lesa hned po dešti. Váhy mají jedinečnou schopnost najít v každém počasí něco krásného, na co se upnou a soustředí. Zkrátka je potřeba se na věc dívat z toho správného úhlu. Pokud by si však měly vybrat jednu věc, bylo by to letní teplo, kdy je vzduch prosycen vůněmi přírody a ony se mohou rozběhnout jen tak naboso.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři nesnáší vedro a přímé sluníčko, špatně se vyrovnávají s vyššími teplotami, které se přehoupnou přes nějakou normu. Kdykoli by vyměnili slunečný den za deštivé odpoledne, ve kterém se cítí víc ve své kůži. Vzhledem k tomu, že nemívají nijak vřelý vztah k přírodě, moc je to ven netáhne a daleko radši si najdou nějaký tichý koutek někde uvnitř, kde budou poslouchat uklidňující bubnování deště. Zatažené pochmurno jim sedí, ačkoli ani v tomhle případě by žádné velké nadšení nahlas nepřiznali.

Foto: Manu Padilla, Shutterstock.com

Štíři mají rádi zataženo a déšťFoto: Manu Padilla, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají rádi, když je hezky – a hezky je podle nich skoro pořád. Jsou to přírodní nadšenci, kteří se ven hrnou za jakýchkoli podmínek a vysoká nebo nízká teplota, mráz, déšť nebo kroupy je nemůžou zastavit. Podle nich totiž neexistuje špatné počasí, pouze špatné vybavení. Dovedou vymyslet zábavný program za jakýchkoli podmínek, vždycky jsou připraveni na různé alternativy a v nehezkém počasí dokáží pobavit a nadchnout i ostatní, což je nedocenitelná schopnost.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se přizpůsobují změnám počasí jen velmi těžko. Pokud je konstantně hezky nebo konstantně ošklivě, oni si na takový stav zvyknou, naučí se v něm existovat a nemají s tím žádný problém. Jsou odolní a houževnatí, rozhodně ne z cukru a pár stupňů pod nulou je nijak nerozhodí. Navíc jsou až fanatici do počasí. Vždy chtějí být připraveni, takže sledováním meteorologických předpovědí tráví spoustu času, aby věděli, na čem jsou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je počasí zdrojem úžasu, jako většina přírodních aspektů. Přijímají ho prostě takové, jaké je, a dokážou se nadchnout pro slunce, déšť i vítr. Stejně tak je ale všechno výše vyjmenované dovede rozčílit, pokud zrovna nemají tu správnou náladu. Rozhodně se počasím nenechávají nijak omezovat a existují tak trochu mimo ně. Občas je proto venku potkáte v něčem naprosto nevhodném, v čem byste vy v zimě zmrzli a v létě se upekli. Ale tak to s Vodnáři prostě je, život si žijí po svém a počasí jim do toho nemá co zasahovat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby špatně snášejí velké horko i velkou zimu a ideálním obdobím pro ně je podzim nebo jaro. Déšť jim nevadí, v zimě si ho dovedou užít s hrnkem čaje někde pod dekou a v létě zabalení ve svetrech pod slunečníkem. Vzhledem k jejich zálibě ve vrstvení oblečení je pro ně chladnější počasí rozhodně přívětivější, ale pokud dlouho nevidí sluníčko, začínají upadat do melancholického, temného rozpoložení. Nejlepší tak pro ně jsou mírné, střídající se teploty. A parné léto i tuhou zimu přežívají spíše někde v úkrytu.

Reklama

Související témata:

Načítám