Hlavní obsah

Nejlepší přátelé podle hvězd: Která znamení se k sobě hodí?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne že by měl každý předurčeného jen jednoho jediného kamaráda. Přesto k sobě některá znamení pasují lépe než jiná. Čtěte dál, ať víte, která se k sobě hodí vůbec nejvíc.

Článek

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má své jedinečné přednosti i zápory, každé vyniká jinými charakterovými vlastnostmi. Která se k sobě ale nejvíc hodí jako přátelé? Některé kombinace potvrzují, že se k sobě přitahují protiklady. S kým byste se měli přátelit právě vy?

Beran (21. 3. – 20. 4.) a Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Hned první dvě znamení jsou protikladná. Ohniví Berani jdou do všeho po hlavě a často moc nepřemýšlejí, než se na něco vrhnou. Váhy často přemýšlejí až moc. Jsou to něžné a křehké bytosti, kterým více než prospívá, když mají vedle sebe energické tornádo.

Tato dvě znamení vzájemně vyvažují jak svoje přednosti, tak i nedostatky. Můžou se toho od sebe spoustu naučit. Jejich vztah funguje i proto, že Váhy chladí Beraní horkou hlavu. Berani jsou výbušní a často vyletí, Váhy jsou zase rození diplomati a milují harmonii. Jako jedni z mála dokážou s Berany vycházet. A Berani zase umí jejich mírnou povahu trochu opepřit.

Býk (21. 4. – 21. 5.) a Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Býci jsou velmi citlivé bytosti prožívající spoustu emocí, jen je neumí dát najevo. I proto se k nim skvěle hodí Ryby, které mají na city snad radar. Jejich empatie nezná mezí a do každého se umí dokonale vcítit, i do uzavřených a trochu neohrabaných Býků.

Býci jsou neuvěřitelně loajální bytosti, jako přátelé jsou velmi vytrvalí a jakmile se s nimi sblížíte, bude takový vztah trvat snad věčně. Ryby vedle sebe potřebují někoho, na koho je spoleh, protože mají často problémy s nízkým sebevědomím. A právě s Býkem po boku jako nejlepším přítelem si budou konečně moci být jisté. Býci vyrovnávají Rybí nevyváženost a občasnou přecitlivělost svou stabilitou a vyrovnaností. Stojí oběma nohama na zemi a umí na ní udržet i snivé Ryby.

Foto: popcorner, Shutterstock.com

V kamarádství, stejně jako v lásce, platí obě varianty: vrána k vráně sedá i protiklady se přitahují. Ke které skupině patříte vy? Foto: popcorner, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) a Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Blíženci i Vodnáři jsou nespoutané duše, které ke svému životu potřebují svobodu. Z názoru ostatních si nic nedělají a žijí si většinou hodně sobecky a po svém. A právě proto spolu tak dobře vychází. Umí si totiž vzájemně poskytnout prostor, který potřebují. Vědí, kdy je čas tu být pro druhého a kdy se naopak stáhnout. A to bez toho, aby se cítili ublíženě.

Vodnáři mají pochopení pro střídání nálad a názorů, na které jsou Blíženci experti. Blíženci zase plně akceptují a chápou všechny Vodnářské výstřelky a velká gesta. Navzájem se inspirují a jejich vrozená zvědavost se společným přátelstvím ještě násobí. Jsou zkrátka podivuhodnou dvojicí, která nikam nezapadne a vždycky bude trochu jiná.

Rak (22. 6. – 22. 7.) a Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se snadno spřátelí, jsou rození baviči a nikde se necítí tak dobře jako mezi druhými lidmi. Baví je poznávat nové lidi a dozvídat se jejich tajemství. Ale právě proto jsou jejich nejlepšími přáteli Raci, kteří občas potřebují trochu postrčit. Raci se nejlépe cítí ve známém prostředí s jedním člověkem, kterého dobře znají, a Střelci je svou veselou a živou povahou tahají ven z ulity.

Pro Střelce jsou Raci po celá léta záhadou, kterou je třeba zkoumat. A navíc jsou pro ně Ryby jakýmsi bezpečným přístavem. Střelci totiž v životě poznávají tolik lidí, že někdy postrádají kotvu. A právě tou jsou pro ně Raci, kteří své přátele opečovávají a chrání. Tahle znamení tu zkrátka vždycky budou pro sebe navzájem, jak to má u nejlepších přátel být.

Lev (23. 7. – 22. 8.) a Štír (24. 10. – 22. 11.)

Po boku Lvů, kteří jsou hvězdami každé společnosti a zbožňují pozornost, by jeden čekal spíš více submisivní znamení. Dominantní Štír ale do tohoto vztahu přináší napětí, nejistotu, jiskření… tohle přátelství bude sice bouřlivé, ale taky nikdy nezevšední.

Lvi a Štíři jsou silné osobnosti, ale jejich přátelství umí být ještě silnější. Vědí, že si jsou rovnocennými partnery a mohou se o sebe naplno opřít. Stejně tak ale vědí, že se nemusí o druhého starat, že to zvládnou i jeden bez druhého, když je to potřeba. Slova chvály od Štíra pro Lva znamenají mnohem víc než konstantní obdiv ostatních.

Panna (23. 8. – 22. 9.) a Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jak Panny, tak i Kozorozi mají v životě rádi pořádek. Rádi plánují a dopředu vědí, co je za dalším rohem čeká. Nesnáší překvapení a impulzivní rozhodnutí. A právě proto si jako přátelé tak dokonale rozumí. Někomu by se mohl zdát jejich vztah nudný, ale to jen proto, že nechápe podstatu těchto znamení. Neustálá proměnlivost života je pro ně vyčerpávající, a proto je zavedená rutina, rituály, možnost se na druhého spolehnout, zkrátka uklidňují.

Vzájemně se nevytáčí tím, že by chodili pozdě, přetvařovali se nebo se snažili s druhým manipulovat. Kozorozi i Panny jsou čestná a upřímná znamení, která říkají věci tak, jak jsou. Jejich přátelství se patrně obejde bez citových výlevů a dlouhých objetí, ale budou stát věrně při sobě.

Sedí to na vás a vaši kamarádku či kamaráda?

Související témata:

Načítám