Hlavní obsah

Horoskop: Ryby při stresu zvrací. Co vaše znamení?

Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock.com

Foto: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Člověk se čas od času ocitne v situaci, kdy se mu věci hroutí a jeho život ovládne stres a shon. Vyhnout se tomu většinou nedá, důležité je, jak na situaci zareagujete. Jednotlivá znamení zvěrokruhu mají svůj specifický přístup. Jak se jim daří zvládat emoce?

Článek

Někdo panikaří, další se uzavře do sebe, jiný naopak svoje strachy a obavy sdílí se všemi kolem. Každý se pod tlakem chová jinak, a kde jeden v návalu emocí naprosto ztratí hlavu, může druhý zůstat stát nohama pevně na zemi. V jakém znamení se člověk narodil, může napovědět, jak podobné životní krize a stresy zvládá. Kdo je panikář a kdo zůstává ledově klidný?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou horké hlavy, takže se o nich rozhodně nedá říci, že by stresové situace zvládali s klidem. Spíše naopak: když se něco pokazí, vyšumějí, zanadávají si a zakřičí. Ale pak? Pak to prostě zvládnou. Jejich mysl se umí rychle přizpůsobit, improvizovat a vymyslet nouzové řešení. Rozdají úkoly a sami se do řešení problému pustí s největší vervou, protože je to výzva. A jestli něco Berani milují, tak právě výzvy. Nechte je tedy se vyvztekat, dopřejte jim minutku, aby mohli vybuchnout, a pak poslouchejte jejich pokyny: oni to vyřeší.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je stres tou nejhorší možnou variantou. Rádi jedou svým tempem a krize prostě nemají v plánu. Vzhledem k tomu, jak moc jim na klidu záleží, většinou opravdu myslí na všechno a množství hrozících krizí a průšvihů zamezí. Nicméně někdy se to stejně stane. V tu chvíli jsou z Býků houževnatí hráči, kteří se nenechají jakoukoli nepřízní srazit na kolena. Neumějí jednat úplně impulzivně, takže mívají v záloze plán, podle kterého budou postupovat. A zhroutí se až potom.

Foto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Býci vytasí krizový plán a se vším se úspěšně poperou. A potom se zhroutíFoto: Milan Ilic Photographer, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Mít v krizi po ruce Blížence není úplně ideální, protože lze jen těžko odhadnout, jak se vlastně zachovají. Pravděpodobně to nevědí ani oni sami. Někdy se s chladnou hlavou vrhnou do akce, jindy se rozpláčou a zůstanou bezmocně stát. Jejich vrozená lehkomyslnost je někdy vede k zlehčování situace, což může další zúčastněné jen rozhodit – je to zkrátka jejich obranná reakce. Nedá se na ně stoprocentně spolehnout, ovšem občas se vytasí se zázrakem a zachrání situaci.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jakožto poměrně dost emotivní znamení nejsou v krizi těmi nejlepšími parťáky. Často se hroutí a pláčou, což však může někoho v jejich okolí přimět nasadit masku síly a o nebohé Raky se postarat. Neumějí v sobě nic držet a potlačit intuitivní reakci, pocity z nich prostě okamžitě vytrysknou ven. Vždycky ale myslí na lidi kolem, nejsou sobci a pomůžou, komu můžou. Se správnými pokyny dokážou fungovat a rozhodně budou mít objetí pro každého, kdo ho bude potřebovat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou rození vůdci. A krizové situace? To je jejich. Vlastně se v nich dost vyžívají, jakkoli podivné to může být. Když se věci začnou hroutit, přepnou Lvi do režimu vojevůdce a už štěkají rozkazy, tady utěšují, tamhle usměrňují, vedle radí. Umějí být na všech místech najednou a nával adrenalinu jim vyloženě prospívá. Pokud se vám tedy hroutí svět na hlavu, zavolejte si na pomoc Lva, který to vyřeší. Jen počítejte s tím, že nikdo jiný se ke kormidlu nedostane. V časech krize se Lev stává diktátorem a jedná.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Potřebujete vyřešit krizi? Zavolejte na pomoc Lva a máte po starostechFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají na nejrůznější životní krize zvláštní reakci. Na jednu stranu je jejich organizátorský pud okamžitě žene k nejrůznějším efektivním řešením a nápravám, na druhou stranu naprosto nesnášejí improvizaci a neumějí si tak úplně poradit s vlastními emocemi. Když tedy řeší problém, který se jich osobně netýká, nemějte strach, mají to pod palcem. Pokud jsou ale Panny samy vyděšené, ve stresu nebo rozzlobené, může je to paralyzovat a budou potřebovat někoho, kdo jim pomůže se trochu vydýchat a rozkoukat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Víte, jak jsou Váhy váhavé a udělat rozhodnutí jim trvá týden? A v krizi je to ještě horší. Jakmile cítí, že je ve hře něco víc, že je jejich rozhodnutí důležité, zmrznou. V tu chvíli jim jakákoli akce připadá jako začátek konce světa a rozhodovací paralýza je úplně vyřadí ze hry. Když z nich někdo tohle břemeno sejme a dá jim jasné pokyny, umějí dost dobře fungovat i pod tlakem, jsou překvapivě silné a nehroutí se. To většinou přichází na řadu „až po“, až jim dojde, co se vlastně stalo.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Když se Štíři dostanou do krizové situace, většinou se uzavřou do sebe. Jakkoli vášnivé tohle znamení je a pod povrchem to pořádně bublá, ven se toho prodere jen opravdu málo. Štíři v sobě veškerou paniku zadusí a dovedou metodicky a na pohled klidně reagovat a postupovat. Potlačené emoce ale musejí někde vytrysknout – projevují se nervózními tiky nebo třesem rukou či hlasu a následně v soukromí pak Štíra často zaskočí síla vlastních emocí, které se ozvou a on je neumí dost dobře zpracovat.

Foto: vmaslova, Shutterstock.com

Na Štíry je ve stresu spolehnutí, ale potlačené emoce se ozvou v soukromí a pěkně je potrápíFoto: vmaslova, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Optimističtí Střelci se všechno snaží brát s humorem a v krizové situaci se spíš starají o ostatní než o sebe. Vtipkují, zlehčují, odvádějí pozornost, čímž často uklidní i sami sebe. Negativní emoce si většinou nepřipouštějí a mají štěstí, že jsou často tzv. splachovací a všechno špatné rychle zapomenou. Díky tomu se z problematických situací snadno oklepou a na rozdíl od Štírů je žádná následná citová přívalová vlna nespláchne. Emoce zpracovávají za pochodu a umějí se s nimi dobře vyrovnat.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi zvládají krizové situace dost dobře. Jsou velmi praktičtí a stojí nohama pevně na zemi, a ačkoli jim zpracovávání vlastních emocí dělá docela potíže, umějí ke všemu přistoupit rozumně a logicky a zachovat si chladnou hlavu. Ale nehledejte u nich emoční podporu v krizi, na to zkrátka nejsou dělaní. Mohou v tu chvíli působit až hrubě, ale je to jejich způsob, jak se se vším vypořádat. Citové reakce jsou pro ně náročné, a tak utěšování a soucit drží na minimu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáře jen tak něco nevystresuje a nerozhodí. Jsou v jakémsi souznění se vším kolem sebe a s plány vesmíru, a když se něco pokazí, tak to prostě přijmou… a plují si dál. To na jednu stranu znamená, že nepanikaří a nervou si vlasy, na druhou stranu je ale pro běžné smrtelníky dost náročné s nimi v krizi jednat, protože prostě plavou na úplně jiné vlně. Jsou naprosto v pohodě, protože jim nedělá problém měnit plány, improvizovat, zkrátka se podřídit chodu věcí. Ale v kolektivu při řešení něčeho náhlého moc užiteční nejsou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Krizový management rozhodně není silná stránka Ryb. Toto znamení je hodně ovládáno emocemi, takže zůstat ve stresu a v problémech v klidu je pro něj skoro nemožné. Lidé ve znamení Ryb se v krizi často hroutí, pláčou, nervují, zvracejí, zkrátka si projdou celou škálu emotivních reakcí. A navíc jsou velcí stresaři, takže je rozhodí i věci, které jsou pro druhé spíše maličkostí. Na druhou stranu se však projevuje jejich obětavost a schopnost vcítění, takže v utěšování a podpoře druhých jsou vyložení mistři.

Reklama

Načítám