Hlavní obsah

Uspěje jako máma? Dcera Kate Moss vplula do vod modelingu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte rčení o jablku a stromu? Snadno by se dalo aplikovat i na modelingovou legendu Kate Moss a její sedmnáctiletou dceru: jméno Lila Grace zaznívá v módní branži čím dál častěji. Co myslíte, má šanci uspět?

Článek

Kdyby byla Lila Grace (17) alespoň z třetiny tak úspěšná jako její matka, britská supermodelka Kate Moss (46), mohla by si gratulovat. V době, kdy se v kampaních neobjevují jen modelky, ale i celebrity a influencerky, není snadné zaujmout. A když už v tak tvrdé konkurenci obstojíte, přichází otázka, jak dlouho si pozornost udržíte.

Jako vejce vejci?

Geny ovšem hrají jednoznačně v Lilin prospěch. Přestože rozhodně není přesnou kopií své mámy, vášnivě se debatuje o její podobě s tehdy náctiletou Kate. A že její pihovatou tvář módní svět mi-lo-val!

Foto: Profimedia.cz

Je vidět, že se pomamila. Vlevo sedmnáctiletá Lila Grace, vpravo osmnáctiletá KateFoto: Profimedia.cz

Ve třinácti na titulce

Lila Grace nemá jen dvě jména, ale i dvě příjmení: Moss Hack. Moss po mámě, Hack po tátovi. A i Jefferson Hack (48) je z branže – je spoluzakladatelem a výkonným ředitelem společnosti Dazed Media, která má v portfoliu známý lifestylový časopis Dazed. Lila je tak na svět médií a módy zvyklá doslova od plenek, velkou příležitost se ukázat dostala už coby třináctiletá, když pózovala po matčině boku na titulní stránce italské verze Vogue.

Foto: Profimedia.cz

„Ahoj, módní světe!“ Lila si střihla svůj první cover už ve třinácti letechFoto: Profimedia.cz

První opravdová zakázka

Profesionální tipy a triky od legendární Kate mohla Lila uvést do praxe před rokem. V šestnácti letech získala první modelingovou zakázku a nebylo to nic menšího než práce pro kosmetickou kampaň návrháře Marca Jacobse (56). Lila se stala tváří Marc Jacobs Beauty a sklidila takový úspěch, že se s ní návrhář odmítl rozloučit. V zahraničních médiích tak můžete narazit na novou Lilinu kampaň, která propaguje oční linky.

Foto: Profimedia.cz

Tomu se říká úspěch! Lila Grace se stala tváří kosmetické kampaně značky Marc JacobsFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Do spolupráce se slavným návrhářem se Lila ochotně pustila i letosFoto: Profimedia.cz

Rodina s. r. o.

Slavní rodiče prostupují celým Liliným životem a není divu, že se objevila i na obálce zmiňovaného otcova časopisu Dazed. A kdo by si chtěl začínající modelku zabookovat, může se obrátit rovnou na matčin tým – Lilu totiž vzala pod křídla modelingová agentura její mámy (ano, Kate Moss jednu vlastní).

Než ale začnete trousit poznámky o protekci, pojďme si říct, že zastřešení dcery je po profesionální stránce zcela logický krok. Stejně jako vybudování portfolia, ke kterému jí pomohlo médium jejího otce. Přestože má ale Lila pro modelingový start více než výhodné podmínky, o případný úspěch se bude muset poprat sama. Držíme jí palce!

Reklama

Načítám