Hlavní obsah

Jeden muž nestačí aneb Pro které slavné ženy je monogamie přežitek?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnoho z nás touží po tom najít si partnera na celý život. Jen jednoho. A věří, že s ním mohou být šťastní na věky věků, jak se to říká v pohádkách. To ale neznamená, že to tak berou všichni. Naopak pro některé slavné osobnosti je monogamie spíše přežitek a něco nepřirozeného.

Článek

Umíte si představit, že strávíte s jedním člověkem celý život? Pokud ho milujete, tak pravděpodobně ano. A asi by to tak i mělo v ideálním světě být. Jenže tito slavní si to nemyslí, ba naopak – pro ně je monogamie spíše přežitek. Pozor – není to pouze výsada mužů, jak by si někteří mohli myslet. Monogamní vztah nevoní ani některým ženám.

Emma Thompson (58)

Možná byste to do herečky, která tak perfektně zahrála zdrcenou podváděnou manželku v „Lásce nebeské“ (2003), neřekli, ale i ona patří k odpůrcům monogamie. „Je to přežitek, ve skutečnosti to má být uklidňující pro nás, ženy. Myslím si ale, že žijeme zakleté v nějakých romantických představách o vztazích, realita je jiná,“ řekla Emma Thompson v rozhovoru pro magazín „Mumsnet“ na konto monogamních vztahů.

Foto: Profimedia.cz

Podle Emmy Thompson jsou manželství a monogamie přežitekFoto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson (33)

Podobný názor zastává i nádherná Scarlett Johansson. Podle ní je představa manželství a života s jedním člověkem romantická a krásná, ale na druhou stranu také není pro nás přirozené být monogamní. „Je to něco, k čemu mám úctu, ale myslím si, že je to proti nějakému našemu instinktu,“ řekla Scarlett Johansson v rozhovoru pro „Playboy". Herečka byla vdaná dvakrát, s druhým manželem, Romainem Dauriacem (36), se rozvedli vloni.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johansson byla dvakrát vdaná. Poprvé za Ryana Reynoldse (41) mezi roky 2008 až 2011 a podruhé za Romaina Dauriaca mezi roky 2014 a 2017Foto: Profimedia.cz

Cameron Diaz (45)

Herečka Cameron Diaz je vdaná za hudebníka Benjiho Maddena (39), nicméně o vztahu s jedním člověkem si také myslí své. „Nevím, jestli je někdo opravdu přirozeně monogamní, všichni máme stejné instinkty jako zvířata, jen žijeme ve společnosti, kde se snažíme to v sobě potlačit,“ řekla v roce 2014 v rozhovoru pro magazín „InStyle“.

Foto: Profimedia.cz

Už byla v manželství s Benji Maddenem, když řekla, že monogamie je pro nás vlastně nepřirozená Foto: Profimedia.cz

Sienna Miller (36)

Sienna Miller v roce 2006 randila s hercem Judem Lawem (45), ale i přesto neměla na monogamii úplně pozitivní náhled. „Já nevím, monogamie je pro mě něco divného, nepochopitelného,“ řekla tehdy v rozhovoru pro „Rolling Stones“. Je to prý pouze přeceňovaná ctnost, protože jsme všichni stejně zvířata. S Judem Lawem byla mezi roky 2003 až 2006 a pak ještě 2009 až 2011. Monogamii ve vztahu příliš neuznával ani jeden z nich.

Foto: Profimedia.cz

Sienna Miller si na monogamii také příliš nepotrpí, podobně na tom byl i její bývalý přítel Jude Law. Zřejmě si ti dva neměli co vyčítat Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (45)

S věrností si zřejmě nikdy příliš nelámala hlavu ani oscarová herečka Gwyneth Paltrow. Když ještě žila s muzikantem Chrisem Martinem (41), řekla v časopisu „People“, že mají otevřené manželství. Zdroj blízký páru řekl, že Gwyneth nikdy nežárlila, ani nebyla majetnická. Zastávala názor, že jsou oba dva dospělí, a tak si mohou dělat, co chtějí.

Foto: Profimedia.cz

Manželství s Chrisem Martinem prý bylo velice otevřené. Zřejmě až moc, když se museli v roce 2016 rozvéstFoto: Profimedia.cz

Tilda Swinton (57)

Herečka Tilda Swinton žila jednu dobu skutečně nekonvenční manželský život. Prozradila to v magazínu „Harper´s Bazaar“, kde řekla, že ve Skotsku, kde bydlí, sdílela jeden dům s manželem a otcem svých dětí, Johnem Byrnem (78), ale zároveň i s jejím novým partnerem, Sandrem Koppem (40). Podle ní na tom není nic špatného. „My všichni jsme rodina. A měli byste vědět, že jsme šťastná rodina.“

Foto: Profimedia.cz

Tilda Swinton si s monogamií taky hlavu příliš neláme. Jednu dobu žila v jednom domě s otcem svých dětí, Johnem Byrnem, a zároveň milencem a současným partnerem, Sandrem KoppemFoto: Profimedia.cz

Whoopi Goldberg (62)

Ve své provokativní knize „Když vám někdo řekne – ty jsi celý já, utečte!: Whoopina velká kniha o vztazích“ se o mimomanželských aférách zmiňuje, a to nejednou. Dokonce je i podporuje. „Lidé někdy ve vztahu nemohou dostat, co potřebují. A pokud mají někoho jiného, na koho se v tomto ohledu obrátit, aby toho dosáhli, radím jim, ať neváhají. Je to lepší, než být frustrovaní a naštvaní na toho, koho milují,“ radí Whoopi Goldberg.

Foto: Profimedia.cz

Americká komička o vztazích dokonce napsala knihuFoto: Profimedia.cz

A jak to máte s monogamií vy?

Reklama

Načítám