Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Aktualizováno

Bylinky jsou chutné, zdravé a povzbuzující. Máte jich přebytek? Vyzkoušejte hřejivou polévku!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 g čerstvých bylinek
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce smetany
  • 1 hrst housky
  • 1 l hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a 20 minut povaříme. Přidáme větší část nadrobno nakrájených bylinek (petrželka; pažitka; nať jarní cibulky; lístky popence; kerblíku; kopřivy; řebříčku..) a krátce povaříme.

02.

Polévku ochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé nadrobno nakrájené bylinky a už nevaříme. Podáváme s opečenými kostičkami žemle.

Reklama

Související témata:

Načítám