Hlavní obsah
Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Bylinky jsou chutné, zdravé a povzbuzující. Máte jich přebytek? Vyzkoušejte hřejivou polévku!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 80 g čerstvých bylinek
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce smetany
    7
  • 1 hrst housky
    1
  • 1 l hovězího vývaru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a 20 minut povaříme. Přidáme větší část nadrobno nakrájených bylinek (petrželka; pažitka; nať jarní cibulky; lístky popence; kerblíku; kopřivy; řebříčku..) a krátce povaříme.

02.

Polévku ochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé nadrobno nakrájené bylinky a už nevaříme. Podáváme s opečenými kostičkami žemle.

Související témata:

Načítám