Hlavní obsah

Jarní bylinková polévka

Hodnocení:
(2)
Foto: Blanka a Jiří Poláčkovi
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Bylinky jsou chutné, zdravé a povzbuzující. Máte jich přebytek? Vyzkoušejte hřejivou polévku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • jarní bylinky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • 3 lžíce smetany
  • opečené kostičky žemle
  • vývar
Článek

Postup

Krok 1: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a 20 minut povaříme. Přidáme větší část nadrobno nakrájených bylinek (petrželka; pažitka; nať jarní cibulky; lístky popence; kerblíku; kopřivy; řebříčku..) a krátce povaříme.

Krok 2: Polévku ochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé nadrobno nakrájené bylinky a už nevaříme. Podáváme s opečenými kostičkami žemle.

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 9. 2008

Reklama

Sdílejte článek