Hlavní obsah

Jarní fashion trendy: Co z módních přehlídek můžete nosit i vy?

Foto: Profimedia

Denim je opět v kurzu! Nebojte se jej nosit hned v několika různých stylechFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehlídková mola se zaplní každý rok modely, které jsou krásné na pohled, ale běžně nosit se moc nedají. Vybrali jsme pro vás čtyři trendy, které jsou letos in, a nebudou vám jen viset na ramínku.

Článek

Všechny dámy, které pravidelně, stejně jako my, sledují Fashion Weeky, si občas při pohledu na některé modely buď klepou na čelo, jestli danému návrháři někde neujela ruka, nebo (v lepším případě) obdivují dokonalé variace trendy kousků.

Vrstvení kůže v kombinaci se saténem, oversized košile doplněné vysokými kozačkami, tenisky k opulentním róbám, to všechno je sice skvostné na modelce s velikostí nula, ale normální žena na takový model může zapomenout.

Pokud vás stejně jako nás štve, že si takové outfity se svými proporcemi či finančními možnostmi nemůžete dovolit, nebo jsou prostě na den nenositelné, máme pro vás radostnou zprávu. Vypátrali jsme pro vás čtyři trendy, které letos ovládly přehlídky a vy je můžete do svých šatníků zařadit také.

Šátky k triku s potiskem

Elegantní saténové šátečky, které obvykle doplňovaly dámský kostýmek nebo kašmírové svetry, slaví comeback. Tyhle mini záležitosti nyní zdobí krky u lehce punkových modelů, jako jsou trička bez rukávů nebo s potisky kapel nebo různými hesly. Pozor! Na látkové zapomeňte, šátek musí být z hladkého lesklého materiálu.

Foto: profimedia

V zákulisí letošní přehlídky Chiary Boni se tyto šátky držely na předních místech. Samotné modelky si je velmi oblíbilyFoto: profimedia

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): bavlněné triko s potiskem, Lindex, 399 Kč, hedvábný šátek H&M, 949 KčFoto: Archiv firem

Opulence – jasná výhra

Kdo se v módě vyzná, moc dobře ví, že méně je více. Ovšem tento trend, se kterým přišel na své přehlídce Naeem Khan, rozhodně není pro troškaře. Jeho modelky si na newyorském týdnu módy k velkým krajkovým náušnicím navlékly masivní perlové náhrdelníky, a světe, div se, výsledný efekt nebyl přeplácaný, ale rafinovaně šik.

Pokud chcete následovat tento styl, je dobré myslet na kombinace barev i materiálů. Zvolit můžete kromě dvou výše zmíněných třeba štras, větší kameny nebo stříbro. Držte se dvou odstínů a místo na kvantitu hleďte na kvalitní zpracování šperku. Ty doplňte jednoduchými šaty nebo topem, opulentní modely, jako mají na přehlídkách, by v normálu mohly působit zbytečně překombinovaně.

Foto: Profimedia

Modelky na přehlídce Naeem Khan působily honosně. Účes zvolte decentní a se zbytkem garderoby to také nepřehánějteFoto: Profimedia

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): visací náušnice s květy, Bijou Brigitte, 399 Kč, trojřadý náhrdelník zdobený krystaly, Swarovski, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firem

Džínová bunda a mikina s potiskem

Tato možná na pohled retro kombinace opravdu v někom může vzbudit nezájem nebo averzi, ovšem je spousta důvodů, proč si toto nesmrtelné duo zamilovat. Je pohodlné a denim letos zavítá do obchodů opět ve všemožných provedeních. A mikiny s potisky, malůvkami a různými vtipnými texty se k němu dokonale hodí!

Foto: Profimedia

Návrhářka Mara Hoffman zvolila hippie styl a na její přehlídce byla k vidění celá paleta barevFoto: Profimedia

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): džínová bunda, Esprit, 1999 Kč, crop mikina, Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Ponožky do bot? Záleží jaké

O ponožkách v lodičkách a vysokých podpatcích se toho napovídalo už hodně. Ovšem nyní má tento anti-trend k realitě už velmi blízko. K tomu, aby se taková kombinace dala nosit, musíte mít určitě jedny minimalistické černé boty, pokud možno bez žádných aplikací, a jedny elegantní silonové nebo částečně transparentní ponožky. Na potisku už nezáleží. Můžete vsadit na květiny, oblíbené animované postavičky, síťované anebo tolik oblíbené puntíky.

Foto: Profimedia

Na přehlídce Alice + Olivia se to lodičkami a barevnými ponožkami jen hemžilo. Troufnete si na to? My radíme zvolit decentní vzorFoto: Profimedia

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boty na vysokém masivním podpatku, Zara, 1780 Kč, set puntíkatých transparentních ponožek, Stradivarius, 199 Kč,Foto: Archiv firem

Už jste některý z těchto trendů zkusily, nebo dáváte přednost klasice?

Reklama

Související témata:

Načítám