Hlavní obsah

Tajemství dokonalého líčení? Rozjasňovač a bronzer. S oběma se ale musí zacházet opatrně

Foto: Marc Piasecki, Gettyimages.com

Foto: Marc Piasecki, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jde o konturování, většina žen si vystačí s tvářenkou. Jsou ale dny, kdy chcete obličeji dodat dramatičnost. Nebo trochu opálení. Možná víc lesku. Nebo všechno dohromady. A na to už potřebujete rozjasňovač a bronzer. Jak tyhle dva pomocníky používat?

Článek

Spousta žen se bronzerům a rozjasňovačům vyhýbá. Chápeme, působí trochu jako vyšší dívčí. Pojďme společně zbořit tajemné hradby okolo těchto dvou produktů, které najdou uplatnění v každé kosmetické taštičce. Pomůžou dodat opálení, zeštíhlit obličej a omladit.

Jak konturovat obličej

Nemusíte konturovat obličej složitě podle vzoru Kim Kardashian, stačí jen čtyři tahy, pokud se jedná o denní líčení. Plus k tomu asi 5 tahů rozjasňovačem. Zní to možná náročně, ale máte to celé do půl minuty. Jak líčící kroky poskládat za sebou?

  1. Skincare – vyčištění pleti, sérum, denní krém/krém s SPF
  2. Make-up / BB nebo CC krém
  3. Bronzer
  4. Rozjasňovač
  5. Zbytek líčení (oči, obočí, rty)
  6. Pudr na místa, která se mastí

Jak používat bronzer

Bronzer slouží k tomu, abyste si dodaly trochu opálení, a to se na podzim i v zimě velmi hodí. Sáhněte po pudrovém produktu, který nanášejte hustým, větším štětcem. Kam přesně? Lehce pod lícní kosti od úrovně nosu směrem k uším a spánkům. Nedávejte barvu příliš nízko – místo liftingového efektu byste si mohly spíš vyčarovat unavený výraz. Naneste ho také k linii vlasů na čelo a lehce poprašte nos – hezky to líčení propojí.

Další variantou je sáhnout po krémové tyčince (stick), kterou můžete cíleně konturovat, tedy zeštíhlit obličej. Nanášejte ji vždy na krémový podklad a do pleti zapracujte buď navlhčeným beauty blenderem, nebo tužším štětcem (jak vybrat ty správné štětce). Konturovat lze také pomocí matného pudrového bronzeru, který neobsahuje třpytivé částečky. A kam patří? Opět pod lícní kosti, podél vlasů, pod čelist a klidně i na strany nosu.

Výběr odstínu je klíčový. Existují dva podtóny, jeden je teplejší (jde do oranžova), druhý studenější (do šeda). Na ten pozor – když ho zvolíte nesprávně k vašemu odstínu pleti, může působit jako šedá šmouha místo opálení. Odstíny pečlivě zkoušejte, ideálně na denním světle, a s hledáním toho pravého si dejte načas. Také nesahejte po těch nejtmavších, stačí jen o jeden dva odstíny tmavší, než je vaše pleť.

Jak používat rozjasňovač

Rozjasňovač neboli highlighter vnáší do tváře světlo, omlazuje a přitahuje pozornost na rysy v obličeji, které chcete zvýraznit. Nejčastěji se nanáší nad lícní kosti, ale pozor - u zralých žen může zvýraznit vrásky. Dejte raději trochu lesku na jablíčka tváří. Potom také pod vnější konec obočí, na špičku nosu a nad horní ret.

Nejpřirozeněji vypadá na denní nošení krémová nebo tekutá varianta, kterou rozpracujete prsty. Ta pudrová se nanáší štětcem, ale zde musíte pečlivě volit jeho množství - pleť s ním jen tak jemně poprašte. Highlightery vám obecně vydrží roky, produktu potřebujete vždy jen maličko.

Najdete je v různých odstínech - od zlaté přes stříbrnou a bronzovou až po duhovou. Na každodenní líčení doporučujeme mix tónů zlaté a stříbrné, které budou bez problémů ladit k pleti. Také je však můžete najít jen v tělové barvě a bez třpytek, ty slouží ke konturování - ale to bychom nechaly spíš jen pro profi vizážistky (tajné triky vizážistek).

  • Tip: Pokud stále tápete, pořiďte si pudrový produkt, který v sobě kombinuje tmavší a světlejší lesklý odstín. Pak stačí mix barev nabrat štětcem a nanést ve slabé vrstvě pod lícní kosti a lehce na jablíčka tváří. Jen dávejte vždy pozor na barevné přechody, ty musí být neviditelné!

Podívejte se, jak na líčení podle posledních trendů – tedy kam produkty nanést, abyste si udělaly optický lifting obličeje.

Jak si udělat pomocí líčidel facelift

Související témata:
Rozjasňovače

Načítám