Hlavní obsah

Co se naučíte na kurzu líčení? Vystoupit ze stereotypů a líčit se tak, jak by vás nikdy nenapadlo

Foto: Iana Kunitsa, Gettyimages.com

Foto: Iana Kunitsa, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizážistický kurz je skvělou příležitostí, jak se naučit pracovat s líčidly, objevit nové techniky a také prolomit zažité stereotypy o tom, co si myslíte, že vám sluší a nesluší. Co jsem objevila za beauty tipy a triky na takovém kurzu já?

Článek

Jak se zdokonalit v líčení? Můžete pozorovat tutoriály na internetu, číst články s beauty radami nebo do sebe investovat trochu financí a času a naučit se základy od zkušených make-up artistek. I když jsou první dvě možnosti přínosné, prozkoumali jsme do puntíku i tu třetí. Co všechno se můžete dozvědět na kurzu líčení?

Líčení na míru

Máte na výběr z různých možností. Buď si zaplatíte konzultaci s profesionální vizážistkou, která se bude věnovat jen vám, nebo vyrazíte na skupinový kurz. Tak či tak, tou největší přidanou hodnotou je, že se dozvíte, jaké líčení je vhodné konkrétně pro vás.

„Vždy se ptám klientky, na jakých základech chce stavět,“ vysvětluje vizážistka Soňa Šajdáková, která vede osobní kurzy líčení Shine by Sonya. „Každá žena se chce zdokonalit v něčem jiném. Některá se chce hlavně naučit, jak nanést make-up, vybrat jeho správný odstín a tu pravou tvářenku, jinou zase nejvíc zajímá, jak si nalíčit oči nebo pusu, a další potřebuje ukázat ty nejlepší oční linky nebo jak změnit jemné denní líčení ve večerní,“ vysvětluje vizážistka.

Diagnostika pleti

Výhodou kurzu líčení je také možnost osobní diagnostiky pleti. Odbornice vám může poradit, jaký typ krémů vám bude vyhovovat, s jakým make-upem se budete kamarádit a obecně jaké textury budou svědčit vašemu typu pleti. Péče o pleť je prostě alfa a omega. Pleťový krém nesmí zůstat na vaší pokožce takzvaně sedět, jinak nesplyne s make-upem, vytvoří se vám mapy a o krásném líčení si můžete nechat zdát. Perfektní make-up je totiž základ veškerého líčení.

Beauty tabu zbořena

Spousta žen má v sobě zakódováno, že jim červená rtěnka, zlaté stíny (doplňte si podle libosti) prostě nesluší. Nemusí to ale být pravda. Na kurzu líčení možná tyhle stereotypy prolomíte. Pomůže zkušené oko vizážistky, ale také další zúčastněné ženy, které neváhají říct svůj názor, což je jedině plus. Možná se po skončení kurzu začnete líčit úplně jinak, než jak jste to dělaly celý život! V neposlední řadě máte možnost si osahat a na vlastní kůži vyzkoušet spoustu výrobků, které by vám jinak zruinovaly rozpočet. Jaké beauty tipy a triky jsme odkoukali od profesionálních vizážistek?

Foto: Catherine Falls Commercial, Gettyimages.com

Na kurzu líčení můžete zjistit, co za líčení je pro vás vhodné, osahat si různé textury líčidel a dozvědět se ty nej beauty trikyFoto: Catherine Falls Commercial, Gettyimages.com

Beauty tipy vizážistek

Make-up:

  • Make-up zapracujte ťupavými a krouživými pohyby.
  • Když máte červenější obličej, především tváře, nechte je pod make-upem trochu prosvítat. „Nemusíte natírat celý obličej jako plot a pak přidávat další barvy. Obličej nám sám radí a my jen podtrhneme krásné rysy a zintenzivníme barvy, které chceme,“ vysvětluje Marcela Hanke, make-up artistka, která vede beauty kurzy v Organic Lab.
  • Pokud nefandíte tekutému make-upu, vyzkoušejte ten minerální. Jde o sypký pudrový prášek, který kryje víc než pudr, dokáže pokožku dokonale vyhladit a udělá ji jako z Photoshopu. Samotnou mě efekt překvapil. Nanáší se krouživými pohyby štětcem kabuki.
  • Nepřehánějte to s klasickým pudrem: „Má fixační funkci, tedy aby make-up držel tak, jak má. Používat ho na pleť bez make-upu nemá smysl, ale spousta žen to tak dělá,” říká Soňa Šajdáková.

Korektor:

  • Korektor vnáší do pleti světlo. Nanášejte ho vždy k vnitřnímu koutku oka, kde je nejvíc stínu. Nezapomínejte ani na vnější koutek, kde bývá pokožka také přirozeně tmavší.
  • „Pokud máte zralou pleť, všímejte si hlubších vrásek, které prosvětlujte. Schovejte únavu a důraz pak dejte na tvářenku,“ radí Marcela Hanke. Proto nanášejte korektor i do nosoretních rýh, kde má pokožka tendenci povadat a tvořit stíny. K tomu si vyberte ale tekutější a lehký korektor - concelaer. Většinou je ve variantě pero se štětečkem.
Foto: ninelutsk, Gettyimages.com

Na kurzu se nemusíte bát experimentovat, naopak! Vyzkoušejte si toho co nejvíceFoto: ninelutsk, Gettyimages.com

Tvářenka:

  • Tvářenka je v líčení nepostradatelná, obličej rozzáří jedním tahem. Pudrová varianta je na nanášení tou bezpečnější - u té krémové to už vyžaduje trochu zručnosti.
  • Jak si vybrat ideální odstín? Jděte po produktech, které kombinují několik odstínů dohromady. Štětcem pak naberte všechny a nanášejte na tváře. Mix různých odstínů se pak dobře přizpůsobí pleti.
  • Moderní je dávat tvářenku výš směrem ke spánkům a trochu i doprostřed nosu.

Oči:

  • Hledáte univerzální líčení roku 2023? Volte odstíny do oranžova a ty naneste jak na oči, tak tváře a rty.
  • „Líčení očí u zralé pleti přizpůsobte případným spadlým víčkům, to znamená, že stín na očích musíte malovat nad oční oblouk, jinak by nebyl vidět,“ doporučuje Marcela Hanke.
  • Na řasy používejte kleštičky. „Nezapomínejte také na správné nanášení řasenky, a to pořádně od kořínků řas, jen tak bude mít ten správný efekt,“ připomíná Marcela Hanke. Naopak na těch dolních s barvou šetřete, aby nepůsobily jako pavoučí nožičky.
  • Obočí zvýrazníte snadno tak, že si uděláte linku v základu obočí a barvu pak spirálkou vytahujete směrem nahoru. Úpravu zakončete vždy gelem, který chloupky zafixuje směrem nahoru.
Související témata:
Kurzy líčení

Načítám