Hlavní obsah

Je rozhodnuto: Lechtivé smsky jsou nevěra!

Foto: thinkstock

Jak to máte s posíláním flirtujících esemesek vy?Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je posílání sexy esemesek nevěrou? Překvapující většina žen i mužů říká: Ano! Takzvaný sexting jim vadí navzdory tomu, že u něj nedochází k fyzickému kontaktu.

Článek

Ženy i muži se vzácně shodují, že posílání erotických textovek vztah poškozuje úplně stejně jako podvádění – alespoň podle nové studie, která se zaměřila na to, jak lidé definují nevěru. Z tohoto výzkumu, kterého se účastnilo 1000 dospělých Američanů a který si objednal on-line list The Huffington Post, vyplynulo, že 85 respondentek považuje nefyzický akt za nepoctivý. Stejně se vyjádřilo 75 procent respondentů.

Vadí i on-line flirtování

Výsledky výzkumu jsou jasné – psaní bývalým láskám přes Facebook a navazování blízkých pout s mužem či ženou skrze textovky nebo e-mail považuje většina lidí za cizoložství. Nicméně co se postojů k nevěře týče, určité rozdíly mezi pohlavími přece jen existují.

Sedmdesát procent respondentek například uvedlo, že by považovalo za zradu důvěry, kdyby jejich partner navázal „hluboké citové pouto“ s jinou ženou přes internet. S tímto názorem souhlasilo jen 50 procent mužů. Většina mužských účastníků průzkumu také nepovažuje líbání za nevěru. Šedesát procent dotázaných mužů uvedlo, že je v pořádku, pokud jejich drahá polovička políbila jinou osobu – se stejným tvrzením souhlasilo jen 34 procent žen.

Foto: thinkstock

Pohled starší a mladší generace na milostná vyznání skrze moderní technologie se dosti lišíFoto: thinkstock

Starší jsou tolerantnější

Všichni se pak shodli na tom, že spolu s přibývajícím věkem přistupují k nevěře přece jen o něco uvolněněji. 74 procent mladých lidí ve věku od 18 do 29 let považují líbání za dobrý důvod k rozchodu, zatímco ve skupině starších 65 let je to pouhých 30 procent.

Starší respondenti ale zase byli méně tolerantní, když došlo na používájí sociálních sítí jako Facebook nebo Twitter. 69 procent lidí ve věku 65 let a více uvedlo, že by se zlobili, kdyby jejich manžel či manželka navázali kontakt s někým jiným po internetu, zatímco totéž prohlásilo jen 52 procent lidí mezi 18 a 29 lety.

Co si myslíte o flirtování po telefonu nebo internetu vy? Považujete je za nevěru?

Načítám