Hlavní obsah

Jedovatě zelený rty krásně vybarví, s konopím hydratuje: nejlepší samozabarvovací balzámy

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Jestli jsem si nějaké testování užívala nejvíc, byly by to masky na vlasy a tónované balzámy, na které nyní přišla řada. Který z nich by se stal nenahraditelnou součástí mojí kosmetické taštičky?

Článek

Balzám, který se zabarví podle pH vaší pokožky, to je vlastně péče o rty s bonusem v podobě přirozeného líčení. Vždycky mě tenhle produkt bavil, pokaždé vykouzlil jiný, ale většinou slušivý odstín. Tyčinka sama o sobě může mít různou barvu, někdy je zcela transparentní, jindy modrá nebo klidně zelená. Když nanesete vrstvu na rty a chvilku vyčkáte, začnou se zabarvovat.

Tento produkt nenajdete u každé značky dekorativní kosmetiky, musíte trochu víc pátrat, ale stojí to za to. Vyplatí se porozhlédnout i mezi lesky, rtěnkami nebo barvami na rty. Otestovala jsem pět značek. Který mě okouzlil nejvíc?

Artdeco, 359 Kč

Balzám od této značky patřil dlouho mezi mé favority. Miluji odstín, který na mých rtech vytvoří. S hydratačními schopnostmi to ale není zase tak žhavé, především v zimě, kdy mám rty sušší. Obsahuje meruňkový a broskvový olej a výtažek z máty, ale spíš než jako balzám funguje tyčinka spíše jako přirozená rtěnka. A tak prostě péči vyřeším tak, že výrobek střídám s jinými balzámy podle potřeby. Na výběr jsou ještě další tři odstíny, ty jsou pigmentované a rty podle pH dobarví.

Foto: Archiv firmy

Vyživující balzám na rty Color Booster Lip Balm, Artdeco, odstín nude, 359 KčFoto: Archiv firmy

Catrice, 116 Kč

Kosmetika s konopím zažívá v současné době velký boom, proto tuto složku můžete najít i třeba v balzámech na rty. Tento od Catrice obsahuje konopný olej v kombinaci s mentolem. Ten po nanesení lehce cítíte, rozhodně vás ale nebudou brnět rty, jako to mentol dělá u některých jiných produktů.

Balzám je poměrně tuhý, oproti předešlému je zas především pečující. Troufnu si říct, že bude jako ochrana před suchými rty většině vyhovovat i v zimě. Zabarvení je jen lehce růžové, během pár hodin postupně mizí, takže nečekejte pigmentaci jako od tekuté rtěnky. Celkově ale dokáže rty zvýraznit, a to jak barvou, tak i leskem.

Foto: Archiv firmy

Balzám na rty Hemp & Mint Glow, 116 Kč, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firmy

Barry M, 199 Kč

Ze všech testovaných dokázal na rtech vykouzlit nejintenzivnější růžový odstín. Na první pohled je rtěnka zelená, ale tím se nenechte odradit. Když ji nanesete na rty, je průhledná, do pár sekund ale rty celé zrůžoví.

Produkt je krémový a zprvu mastný, ale po chvíli tento pocit vymizí a rty zůstanou suché. Překvapilo mě, že barva na rtech vydrží poměrně dlouho. Pečující vlastnosti výrobku nebyly zase až tak výrazné, balzám fungoval spíš jako růžová rtěnka, kterou používám podle nálady.

Foto: Archiv firmy

Barva na rty Colour Changing, Barry M, 199 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Naj-Oleari, 480 Kč

Zabarvení, které na rtech vykouzlí, není tak výrazné, ale je velmi přirozené a s odstínem do studena. V kombinaci s pečujícími účinky vypadají rty hezčí, plnější a vyhlazené. Obsahuje i ochranné filtry proti sluníčku a třešničkou na dortu je elegantní zlaté balení s magnetickým víčkem. Dnešní vítěz!

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující balzám na rty Tender Lip, Naj-Oleari, odstín 01, 480 Kč , prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

Mary Kay, 430 Kč

Výraznější pigmentace než Catrice a Naj-oleari, víc pečující než Artdeco. Je ideální na časté použití během dne, když cítíte, že rty potřebují péči, ale zároveň je chcete mít stále alespoň trochu nalíčené. Není mu co vytknout, a proto je hned v závěsu za Naj-Oleari. Pokud chcete i péči i výraznější barvu, doporučuji!

Foto: Archiv firmy

Samozabarvující pH balzám na rty Mary Kay, odstín Ballet Pink, 430 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám