Hlavní obsah

Zapomenutý kosmetický produkt: proč vzít zpět na milost pudr a který dokáže skoro až divy?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je lepší pudr do kabelky, nebo takový, který zajistí, že líčení vydrží perfektní celý večer? Otestovaly jsme pět značek a hledaly toho nejlepšího matujícího pomocníka.

Článek

Pudr, produkt, který padl v nemilost kvůli současným líčícím trendům. Vede pokožka, která je rozjasněná a zdravě lesklá. Někdy to ale bez pudru opravdu nejde. Třeba když si musíte přes den několikrát nandat a sundat respirátor nebo máte mastnou pleť, která trochu zmatnění postě potřebuje.

Kompaktní pudry, sypké, transparentní či zabarvené. Výběr je opravdu velký. Vyzkoušela jsem si pět značek. Který je nejlepší na dokončení výrazného make-upu a který pomůže mastné pleti překonat nástrahy celého dne?

Barry M, 180 Kč

Transparentní sypký pudr, jehož součástí je zrcátko a měkká labutěnka. Pokud vás netrápí nedokonalosti pleti a nepotřebujete krytí navíc, transparentní pudr je ideální, protože se přizpůsobí barvě pleti během celého roku. Tento výrobek se mi ale nabírá a aplikuje lépe štětcem než labutěnkou, která je součástí balení. Ta ale poslouží také a díky ní tak můžete mít z tohoto pudru i parťáka do kabelky. Hodí se tedy jak na ranní zafixování, tak i pro přepudrování přes den. 

Od pudru vyžaduji sametový efekt, tento ho splňuje. Nicméně čelo, které se mi více mastí, dokáže zmatnit na kratší dobu než ostatní testované výrobky. Pleti suché nebo normální bude určitě vyhovovat více.

Foto: Archiv firmy

Transparentní sypký pudr Barry M, 180 Kč, prodává MakeupFoto: Archiv firmy

Bourjois, 209 Kč

Už make-up od této značky jsem zbožňovala a ani pudr nezklamal. Pleť opravdu sjednotí, oživí a rozjasní. Určitě to bude i odstínem, který naprosto sedne mé bledé pleti, testovala jsem číslo 02 Ivoire Doré. Možná je skvělý i díky tomu, že obsahuje vitaminy a antioxidanty, které by měly pleť i  povzbudit. Kompaktní pudr je skvělý, když potřebujete doladit make-up během dne. Díky tomu, že i poměrně dobře kryje, můžete doplnit to, co od rána „vyprchalo“. Uvnitř balení také najdete houbičku a zrcátko.

Foto: Archiv firmy

Kompaktní pudr Healthy Mix, Bourjois, 209 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Arabesque, 735 Kč

Elegantní kompaktní pudr. Překvapilo mě, jak skvělý sametový a hebký efekt vytvořil. Zmatnění mi vydrželo asi 7 hodin, pak by se hodilo čelo, nos i bradu přepudrovat, což je normální. Odstín je na výběr jen jeden a je na první pohled hodně světlý, ale skvěle se přizpůsobí pleti a vypadá bezchybně.

Pudr je o maličko sametovější, jemnější na pleti a méně krycí oproti Bourjois. Záleží tedy na vás, zda hledáte spíš krytí, nebo sjednocení pleti. Oba dokáží pleť zmatnit a líčení zafixovat. Za mě dnes vítězí oba.

PS: Přesvědčila jsme se, že je vždycky lepší u pudru zvolit světlejší odstín než ten tmavší, protože jinak si koledujete o make-upové faux pas v podobě hnědého obličeje a bílého krku. Efekt opálení můžete dohnat i jinak.

Foto: Archiv firmy

Kompaktní pudr Arabesque, 735 Kč, prodává VivianeFoto: Archiv firmy

GroN, 290 Kč

Pokud hledáte zástupce bio kosmetiky, zde ho máte. Dávno neplatí, že za šetrné složení musíte u přírodní kosmetiky zaplatit jejími horšími vlastnostmi. Naopak, pudr má odpověď na všechny požadavky dnešní doby – pleť s ním vypadá přirozeně a obličej nemáte jako zakytovanou masku. Je lehoučký, na pokožce skoro neviditelný, odstín se skvěle přizpůsobil tónu pleti. Zkusila jsem ho použít i jen samostatně na pleť, jak doporučuje výrobce, ale krytí neměl skoro žádné, jen pleť byla díky němu sametová. Pro přirozený look je ideální v kombinaci s BB krémem a nanáším ho velkým huňatým štětcem.

Foto: Archiv firmy

Kompaktní pudr GroN, 290 Kč, prodává Miluju BioFoto: Archiv firmy

Kat von D, 480 Kč

Lehce nažloutlý pudr, který se na pokožce promění v neviditelný závoj. Pudr je sypký, tudíž si musíte vždy trochu vysypat do víčka a nanášet jej štětcem. Lepší je na domácí použití, v kabelce se totiž různě naklápí, prášek se pak vysype do víčka a pudr pak rychle ubývá, což je škoda. Je extra jemný a skvěle mi zafixuje make-up, když chci, aby držel delší dobu. Pleť vypadá přirozeně, sametově a vyhlazeně.

Foto: Archiv firmy

Mini fixační pudr Kat von D, 480 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám