Hlavní obsah

Pro dokonalé řasy a pleť jemnou jako dětská prdelka: tyhle kosmetické produkty ledna musíte znát

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po celý rok pro vás hledáme a zkoušíme novou kosmetiku. Tohle jsou favoriti za uplynulý měsíc. Najdete mezi nimi ideální sérum pro vystresovanou pleť nebo bázi pod řasenku pro oslňující řasy.

Článek

Sérum, které napraví pleť, hutné tělové mléko, které zachrání suchou kůži, nebo krém na ruce i vlasy. Z dekorativní kosmetiky je to pak báze pod řasenku pro objemnější řasy a fix na obočí. Jaké beauty novinky nás zaujaly v redakci za měsíc leden?

Sérum pro mdlou pleť

Sérum je určené pro vystresovanou a zašedlou pleť, která ztrácí obranyschopnost, a pro vyhlazení jemných vrásek. V zimě pleť snese víc vrstev přípravků, hydratace a výživy. Pokud máte zároveň problém s ucpanými póry a pupínky, jako já, potřebujete probiotika, antioxidanty a termální vodu.

Moje zkušenost:  Tohle sérum, které všechno zmíněné kombinuje, mě v tomto zimním období plném respirátorů zachránilo. Pleť je hydratovaná, sjednocená, ne tolik bledá a od pupínků je zase (víceméně) klid. Sérum má hustější gelovou konzistenci a stačí jedna větší kapka na celý obličej. Moje pleť ho miluje.

Foto: Archiv firmy

Regenerační a obnovující sérum s probiotickými složkami, Minéral 89, Vichy, 669 Kč (30 ml), seženete v lékárnáchFoto: Archiv firmy

Krém 2v1

Perfektní výrobek, na který jsem čekala. Také si rády vtíráte do konečků vlasů vlasový krém pro hydrataci? Alespoň já to tak dělám. Občas ho dávám do vlhkých vlasů po umytí, ale i na suché vlasy na noc, nebo ráno, když potřebují trochu uhladit a dodat lesk.

Moje zkušenost: Díky tomu, že je krém určený na ruce i vlasy, ho vetřete do vlasů i do dlaní, nemusíte si pak ruce umývat a můžete rovnou vyrazit – ať už do práce, nebo pod peřinu. Má velmi lehkou texturu, nádherně voní a neobsahuje silikony ani parabeny.

Foto: Archiv firmy

Krém na ruce i vlasy Authentic Beauty Concept, 499 Kč (75 ml), koupíte v kadeřnictvích, která s touto značkou spolupracujíFoto: Archiv firmy

Objemnější řasy

Je tomu už nějaký čas, kdy letěly dvoufázové řasenky – první krok byla bílá báze, potom černá barva. Vždy to fungovalo skvěle, takže nechápu, proč jsem od nich vůbec někdy upustila. Do ruky se mi náhodou dostala báze pod řasenku od Dermacolu a mám z ní velkou radost. Podporuje kvalitu řas a jejich růst, což se vždycky hodí.

Moje zkušenost: Řasy jedním dvěma tahy zahalila první vrstva do béžové a následné „řasenkování“ mi nezabralo tolik času. Barva lépe přilnula, řasy měly díky tomu větší objem a nemusela jsem je tolik pročesávat, jako když bázi vynechám.

Foto: Archiv firmy

Báze pod řasenku Dermacol, 199 Kč, prodává e-shop značkyFoto: Archiv firmy

Tělové mléko

Asi by vás nenapadlo pořídit si tělový balzám pro atopickou pokožku se sklonem k ekzému, když s tím problémy nemáte. Nicméně v zimě jsou nohy a celkově kůže na těle sušší, tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet.

Moje zkušenost: Nejprve bych chtěla vyzdvihnout, že balzám je skvělý i jako krém na ruce – zahojil mi suchá místa mezi prsty. Skvěle teď v zimě hydratuje pokožku celého těla a efekt hebké a pružné kůže vydrží i déle než jen do další sprchy a opětovného namazání. To jsem asi ještě nezažila. A taky zachraňuje suchou kůži na patách a chodidlech. Prostě balzám, který můžete mazat od hlavy až k patě.

Foto: Archiv firmy

Balzám Lipikar AP+M, La Roche-Posay, 459 Kč (200 ml), seženete v lékárnáchFoto: Archiv firmy

Krásné obočí

Na úpravu obočí používám extra tenkou tužku, průhledné i zabarvené gely nebo tenké fixy. Ten od NYX má tak akorát měkký a tenký štěteček, kterým můžete dokreslit jednotlivé chloupky tam, kde zrovna chybí.

Moje zkušenost: Používám ho k dokreslení konce obočí, aby končilo přesně na spojnici nosu a vnějšího koutku oka, nebo kdekoliv, kde zrovna chybí nějaký chloupek. Ideální je, že se fix nerozmazává, obočí vydrží krásné celý den, a hlavně dokreslování vypadá opravdu přirozeně. V nabídce mají skvělé odstíny včetně studené šedo-hnědé.

Foto: Archiv firmy

Fix na obočí Lift&Snatch, NYX, 295 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Související témata:

Načítám