Hlavní obsah

Jehněčí s jablíčky

Hodnocení:
(2)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jehněčí maso je čím dál oblíbenější a není se čemu divit. Na grilu ho doplňte jablky a budete nadšeni.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g jehněčí kýty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl
  • 2 jablka
  • 8 lístků šalvěje
Článek

Postup

Krok 1: V oleji rozmíchejte sůl a tymián. Touto směsí potřete jehněčí kýtu naporcovanou na plátky a nechte je hodinu před grilováním odležet v pokojové teplotě. Mezitím jablka nakrájejte na osminky. Odleželé maso grilujte přímo na roštu a kousky jablek na naolejovaném alobalovém tácku. Hotové maso podávejte s horkými jablky a ozdobené šalvějí nebo petrželjou.

ynezorPumanzeSaNyknalC