Hlavní obsah

Jehněčí s jablíčky

Hodnocení:
(10)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jehněčí maso je čím dál oblíbenější a není se čemu divit. Na grilu ho doplňte jablky a budete nadšeni. A to nejen na Velikonoce.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g jehněčí kýty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl
  • 2 jablka
  • 8 lístků šalvěje
Článek

Postup

Krok 1: V oleji rozmíchejte sůl a tymián. 

Krok 2: Touto směsí potřete jehněčí kýtu naporcovanou na plátky a nechte je hodinu před grilováním odležet v pokojové teplotě. 

Krok 3: Mezitím jablka nakrájejte na osminky. 

Krok 4: Odleželé maso grilujte přímo na roštu a kousky jablek na naolejovaném alobalovém tácku. 

Krok 5: Hotové maso podávejte s horkými jablky a ozdobené šalvějí nebo petrželkou.

Jaké maso pečete na Velikonoce vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek