Hlavní obsah

Jill Biden slaví sedmdesátku! Co má první dáma v šatníku?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zatímco Melania Trump (51) platí za módní ikonu a její outfity nebývaly příliš často terčem kritiky, Jill Biden už si nelichotivé poznámky o svém vkusu vyslechla. První dáma USA slaví sedmdesáté narozeniny. Nebojí se kratších sukní a z bulvárních komentářů si vůbec nic nedělá. Jakým trendům podlehla a proč byste se jí měly inspirovat i vy?

Článek

Výtky si vyslechla za vzorované punčocháče, vysoké podpatky a sukně nad kolena, které prý neodpovídají ženě jejího věku. Nechceme tvrdit, že Jill Biden nikdy nešlápla vedle, ale vzhledem k tomu, že se pyšní fantastickou postavou, není přece nutné zahalovat ji od hlavy až k patě. Věk tu přeci nehraje roli! Stylistickým umem ostatně vládne (většinou) na jedničku. Vybrali jsme pro vás pět outfitů ze šatníku dnešní oslavenkyně, které stojí za to okopírovat.

Světlé odstíny 

Pravidlo, že světlé tóny omlazují, zná i první dáma. Pokud vám už není dvacet, zaměřte se při nákupech hlavně na ně a nebojte se do krémových odstínů sladit celý komplet. Vybírejte ze slušivých střihů, mezi které patří pouzdrové či košilové šaty. Místo prodlouženého blejzru můžete sáhnout po zkráceném sáčku nebo bundičce.

Foto: Profimedia.cz

Světlé tóny Jill Biden prospívají. Vy ale místo kozaček vsaďte na lodičky nebo balerínkyFoto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Zleva: COS, 1760 Kč; Reserved, 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Orsay, 1199 Kč; Select Femme (prodává The Founded), 2495 KčFoto: archiv firem

Námořnický styl 

Jill Biden je důkazem, že námořnický styl není určen jen mladým dívkám. Vezměte si z ní příklad a zařaďte červeno–modro–bílou kombinaci do své letní garderoby. Tmavě modré sako upotřebíte nejen k šatům a sukním, ale skvěle korespondujte i s obyčejnými džínami.

Foto: Profimedia.cz

Námořnický styl je hitem léta už několikátou sezonu po sobě. Nevyhýbejte se mu! Foto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Zleva: Tommy Hilfiger, 4290 Kč; Tranquillo (prodává Zoot), 1444 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: C&A, 588 Kč; MVMT (prodává Klenoty Aurum), 3790 KčFoto: archiv firem

Květinové motivy

Není to tak dávno, co jsme vám doporučovali květinové šaty s dlouhým rukávem. Můžete přes ně přehodit džínovou bundu, křivák či sako, schováte v nich ochablé paže a stejně jako na prázdninové oslavy se hodí i na pracovní schůzku. Jill Biden k nim obula metalické lodičky. Pokud se však necítíte na podpatky, vyměňte je za pohodlnější sandálky nebo baleríny.

Foto: Profimedia.cz

Florální potisky první dáma miluje a nutno uznat, že jí ohromně slušíFoto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Zleva: Bodyflirt (prodává Bonprix), 999 Kč; Gate, 218 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Esprit, 2599 Kč; Cellbes, 1399 KčFoto: archiv firem

Dámský oblek 

Dámský byznysový oblek působí nesmírně elegantně a šik. Ačkoliv je první dáma USA velkou milovnicí šatů a sukní, nohavice nosí často právě v tomto kompletu. Jestliže chcete jít v jejích stopách, pořiďte si model v hnědé barvě, na letní měsíce jsou však vhodnější veselejší varianty. Co říkáte na outfit ve světle zelené?

Foto: Profimedia.cz

Dámské kostýmky se hřejí na výsluní a do svého repertoáru je zařadilo kromě módních návrhářů i mnoho konfekčních značekFoto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 1999 Kč; Zara, 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Mango, 1999 Kč; Mango, 899 KčFoto: archiv firem

Žluté šaty

Tomuto roku ale vévodí hlavně žlutá, koneckonců podle společnosti Pantone Color Institute je jednou z vítězných barev letoška. Byla by škoda, nezařadit ji do své sbírky. Zářivé šaty projasní i ten nejobyčejnější den a seženete je v mnoha provedeních. Ať už sáhnete po moderním plisování, pouzdrovém střihu či volánkovém detailu, v každém případě budete za hvězdu.

Foto: Profimedia.cz

Ve žlutých šatech se stanete středem pozornosti. Troufnete si na zářivý odstín i vy? Foto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Zleva: Bonprix, 899 Kč; s.Oliver, 2199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Vila (prodává About You), 727 Kč; Lacoste, 5999 KčFoto: archiv firem

Reklama

Načítám