Hlavní obsah
3,0
(810)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jeden z nejtradičnějších moučníků, tentokrát v tmavé verzi. V téhle bábovce dominuje chuť kakaa, není přeslazená a díky opravdu štědré dávce řeckého jogurtu vydrží dlouho vláčná a svěží. Nejlepší je na druhý den po upečení.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 125 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 270 g polohrubé mouky
  • 60 g kakaa
  • 300 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
Na formu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Včas si vytáhněte všechny suroviny na kuchyňskou linku, je opravdu důležité, aby měli před přípravou pokojovou teplotu. Připravte si bábovkovou formu: vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Prosejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a sodou a předehřejte troubu na 150 stupňů.

02.

V míse třete máslo s cukrem tak dlouho, až zesvětlá a zdvojnásobí objem. Jedno po druhém zašlehejte také vejce.

03.

Do máslovo-vaječné hmoty na střídačku a už jenom zlehka vmíchejte jogurt a moučnou směs. Těsto (je trochu hustší než klasické třené těsto) naklaďte lžící do formy a pečte asi 45–50 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá.

04.

Bábovku nechte dvě tři minuty zchladnout ve formě a vyklopte. Podávejte k snídani, poprášenou moučkovým cukrem a s miskou dobrého bílého jogurtu.

Reklama

Související témata:

Načítám