Hlavní obsah
3,7
(15)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Skvělá jogurtová buchta? Připravte si i šlehačku a ovoce!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 7 lžic oleje
  • 7 lžic vody
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
Vrchní vrstva
  • 500 g bílého jogurtu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1,5 sáčku želatiny
  • 800 g čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec i sníh z bílků. Nalijte na plech, pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia. Nechte vychladnout.

02.

Poté vyšlehejte smetanu ke šlehání, želatinový ztužovač připravte podle návodu na balení. Do ztužovače přimíchejte šlehačku, jogurt, vanilkový cukr. Na zchladlý korpus vyskládejte ovoce, v našem případě nektarinky, přelijte jogurtovým krémem a nechte ztuhnout.

Další oblíbené letní ovoce jsou hrušky, proč si tedy s nimi neupéct jogurtový koláč.

Reklama

Související témata:

Načítám