Hlavní obsah
3,9
(30)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dostali jste chuť na sladké a nemáte doma zrovna žádný zákusek? Pak mrkněte do lednice, zda vám tam nezbyl nějaký jogurt. Poradíme vám totiž, jak z něj během chvilky vykouzlit výborné koblížky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
14 kusů
Těsto
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 ks vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 hrnek oleje
Na obalení
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balení skořicového cukru
Článek

Postup

01.

Do kastrůlku dejte rozpálit větší množství oleje, asi tak, aby vám v něm mohly malé koblížky plavat.

02.

Mezitím smíchejte všechny přísady na těsto.

03.

Lžící pak nabírejte malé hrudky, které vhoďte do oleje. Koblížky se vám hned nafouknou a samy se často i otáčí. Pokud ne, pomozte jim lžící. Smažte dozlatova zhruba 2 minuty. Koblížky pokládejte na ubrousek, kam se vsákne přebytečný olej a ještě teplé je obalte ve směsi vanilkového a skořicového cukru.

Reklama

Související témata:

Načítám