Hlavní obsah

Jogurtové koblížky se skořicí

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Dostali jste chuť na sladké a nemáte doma zrovna žádný zákusek? Pak mrkněte do lednice, zda vám tam nezbyl nějaký jogurt. Poradíme vám totiž, jak z něj během chvilky vykouzlit výborné koblížky.

Ingredience pro:
14 kusů
Těsto
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • olej na smažení
Na obalení
  • vanilkový cukr
  • skořicový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Do kastrůlku dejte rozpálit větší množství oleje, asi tak, aby vám v něm mohly malé koblížky plavat.

Krok 2: Mezitím smíchejte všechny přísady na těsto.

Krok 3: Lžící pak nabírejte malé hrudky, které vhoďte do oleje. Koblížky se vám hned nafouknou a samy se často i otáčí. Pokud ne, pomozte jim lžící. Smažte dozlatova zhruba 2 minuty. Koblížky pokládejte na ubrousek, kam se vsákne přebytečný olej a ještě teplé je obalte ve směsi vanilkového a skořicového cukru.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama