Hlavní obsah

Jste připraveni na útoky bacilů?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky kolem sebe vidíte spousty kašlajících a smrkajících lidí? V zimních měsících na vás viry a bakterie způsobující chřipku a nachlazení útočí více než jindy. Říkáte si proč?

Článek

Těmto „útočníkům“ nejlépe vyhovuje studené a vlhké počasí, v němž se statečně množí. Jak na ně vyzrát? Existuje spousta látek, které se dnes užívají k tomu, aby vás nic „neskolilo“, a když už, abyste z toho byli „brzy venku“.

V poslední době vítězí zejména ty přírodní, zkrátka vydat se bylinnou cestou se jeví jako správný krok! Ale které si vybrat? Naštěstí se na trhu začínají objevovat přípravky, které kombinují více složek dohromady, jejich užívání je snadné a také finančně výhodné.

V zimních měsících na vás viry a bakterie útočí více než jindy

Bylinek na posílení imunity je spousta. Určitě se vám vybaví například česnek nebo echinacea. Velmi dobrá je rovněž například šípková růže nebo rakytník. Málokoho ale napadne, že unikátní vliv na lidský organismus má i včelí pyl.

Je to velmi vzácná ingredience z čisté přírody, podporující celkovou odolnost a obranyschopnost organismu. Samotné získání a zpracování pylu je velice náročné: včela dělnice přelétává z květu na květ a na její chlupaté tělo se nachytá pyl, který za letu nohama otírá a formuje do tzv. rousek na zadním páru nohou. Aby vytvořila jeden pár rousků, musí včela obletět přibližně 80 květů! Sesbíraný pyl přeměňují včely v úlu na vysoce biologicky hodnotnou potravu pro sebe a larvy.

Málokdo ví, že unikátní vliv na lidský organismus má včelí pyl

Další významnou skupinou jsou bylinky, které vám pomohou pročistit dýchací cesty, když se vám kašel, rýma a obecně nemoci dýchacích cest nevyhnou. I těch existuje celá řada a k nejvýznamnějším patří sléz, bez, šalvěj, lípa, tymián, mateřídouška, máta a další. Pečují o sliznice v krku, hltanu a dutině ústní, díky obsahu látek, které rozpouštějí hleny a usnadňují jejich vykašlávání.

Další významnou skupinou jsou bylinky, které vám pomohou pročistit dýchací cesty

V poslední řadě chybí zmínit bylinky pro regeneraci organismu. Každá z vás zažila ty stavy únavy a vyčerpání. I s tímto vám mohou bylinky pomoci. V této souvislosti se nejčastěji hovoří o lišejníku, rozchodnici nebo třeba kopřivě. Tyto bylinky patří do skupiny tzv. adaptogenů. Pomáhají překonat únavu, podporují odolnost vůči stresu a mají celkově povzbuzující účinek na organismus, což je výhodné zejména v době rekonvalescence, když se potřebujete dostat do formy.

Vhodnou kombinaci těchto bylinek a ještě něco navíc nabízí například Cemio Včelka. Více o tomto přípravku na www.cemiovcelka.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám