Hlavní obsah

Kabelky z Pařížské: I za 200 000 Kč

Foto: Louis Vuitton

Letošní trendy ovládly barvy, vzory a leskFoto: Louis Vuitton

Reklama

Zvířecí vzory, zářivé barvy, peří i rejnočí a krokodýlí kůže. To vše letos najdete na trendy kabelkách z nových jarních kolekcí nejluxusnějších světových značek. A tak jsme dnes nezůstali při zemi a inspiraci jsme hledali v nejznámějších obchodech v Pařížské ulici v Praze. Podívejte se.

Článek

První jarní trendy z Pařížské ulice už jsme představili v minulém článku, kde naši čtenářku oblékl stylista Simony Krainové či Leoše Mareše Filip Vaněk. Tentokrát jsme se však zaměřili pouze na kabelky. A nejznámějšími značkami, které v „ulici přepychu“, jak se Pařížské občas přezdívá, takové zboží nabízí, jsou bezpochyby věhlasný francouzský Louis Vuitton a Christian Dior. Ovšem pokud nechcete, aby vám tento článek přivodil infarkt, ceny raději přehlédněte. Šplhají se do závratných výšin až do hodnoty malého auta.

Lesk, zářivé barvy a exotika

Tak by se dala vystihnout kolekce pro sezonu jaro–léto 2011 značek Louis Vuitton a Christian Dior. Jejich kabelky jsou letos přímo pastvou pro oči. Nabízí úchvatnou přehlídku výrazných barev, lesklých a třpytivých materiálů i zajímavých detailů. Kabelky Louis Vuitton totiž našly inspiraci v klíčovém tématu poslední kolekce dámské konfekce, která se nesla především ve stylu sedmdesátých let, a Dior našel zalíbení v exotice.

Foto: Loius Vuitton

Kabelky značky Louis Vuitton ve znamení elegance i v květinovém styluFoto: Loius Vuitton

Dominantní jsou zde zvířecí motivy, květinové vzory, tradiční čínské prvky i neonové zářivé barvy. To můžete například vidět na psaníčkách Louis Vuitton, která zdobí pajetkové výšivky ve vzoru tygřích pruhů, kombinace různobarevných ploch z rejnočí kůže či – a to je ta nejluxusnější varianta – vyšívaný motiv kosatců na podkladu z pštrosí kůže, který je sám svrchní vrstvou kůže rejnočí. A dámy držte se, tyto kabelky s kosatci vyjdou na 211 000 korun.

Foto: Louis Vuitton

Psaníčko z rejnočí kůže za 87 000 Kč, s kosatci za 211 000 Kč a s pajetkami za 51 500 KčFoto: Louis Vuitton

Ani Dior nezůstává pozadu. Jeho kabelky jsou hravé a rozhodně jim nechybí nápad. Na pořadu dne jsou barvy růžová, fialová, žlutá, oranžová i tyrkysová. Smysl pro detail je patrný na kabelkách zdobených peřím, provazovými pásky, lasturami či třásněmi.

Foto: Dior

Jarní kolekce od Diora našla inspiraci v exoticeFoto: Dior

Foto: Dior

Jejich cena však také odpovídá drahé dovolené do exotických zemí. Zleva - 108 000 Kč, 96 000 Kč, 108 000 KčFoto: Dior

Ve stylu Rio de Janeira a italské klasiky

Pláž, moře, slunce a karneval – to vše bylo inspirací také pro novou kolekci kabelek značky Jimmy Choo, kde také nechybí zvířecí vzory. V jarních trendech můžete vybírat od kabelek na denní nošení a volný čas po lesklá psaníčka na party. V obchodě v Pařížské máte také možnost kabelky stylově sladit přímo s vybranou obuví. Pokud však netoužíte po takové divočině a upřednostňujete spíše klasiku, inspirujte se kabelkami značky Bottega Veneta.

Foto: Jimmy Choo

Značka Jimmy Choo v přírodních barvách - zleva 11 820 Kč, 16 500 Kč, 19 080 KčFoto: Jimmy Choo

Foto: Bottega Veneta

Kožené italské kabelky Bottega Veneta poznáte podle zpracování proplétáním kůžeFoto: Bottega Veneta

Tato italská módní značka se totiž specializuje na kožené produkty, které prosluly unikátní technikou ručně proplétané kůže, takzvané „intrecciato“. A na jaké barvy sází nová jarní kolekce? „Ponese se ve znamení jemných i výrazných barev, jako jsou cardinal – sytě červená, milk – bílobéžová, asenzo – jemně zelená, barva laguna – tmavší zelená a tmavě modrá zvaná celeste,“ prozrazuje Barbora Bergová, PR managerka této značky, a dodává, že jejich ceny začínají na 20 000 korunách.

Foto: Dolce&Gabbana, Diesel, Salvatore Ferragamo

Zleva - Dolce&Gabbana 37 550 Kč, Diesel - info o ceně v obchodě, Salvatore Ferragamo 67 430 KčFoto: Dolce&Gabbana, Diesel, Salvatore Ferragamo

Foto: Etro, Tod's

Zleva - Etro 9500 Kč, Tod's - info o ceně v obchoděFoto: Etro, Tod's

Reklama

Související témata:

Načítám