Hlavní obsah

Kakaová roláda s kokosovým krémem

Hodnocení:
(80)
Foto: Jan Pribylsky
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
12 minut
Náročnost
střední

Hledáte nejnadýchanější moučník? Zkuste piškotovou roládu. Upečeno máte za pár minut a za chvilku je hotový i krém. O to víc času zbude na povídání u kávy.

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli
Na krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 5 lžic kokosového mléka
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 150 g moučkového cukru
Na posypání
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky oddělte od bílků a ušlehejte je s polovinou cukru do nadýchané světlé pěny. Poté našlehejte bílky se zbylým cukrem, aby vznikl hustý a tuhý sníh, a postupně ho zapracujte do žloutkové směsi.

Krok 2: Mouku promíchejte s kakaem a se solí. Po částech ji zapracujte do vaječné směsi. Na velký plech položte pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozetřete, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut.

Krok 3: Horký korpus (i s papírem) ihned přetáhněte na pracovní desku. Položte na něj čistou utěrku, překlopte a papír opatrně stáhněte. Pak roládu i s utěrkou zatočte. Takto připravený korpus nechte vychladnout. 

Krok 4: Mascarpone ušlehejte s cukrem, tvarohem a kokosovým mlékem do nadýchaného krému. Nakonec vmíchejte kokos. Vychladlou roládu rozviňte, potřete vrstvou krému a opět zabalte. Nechte ještě dvě hodinky v chladu a pak ji pocukrujte a nakrájejte. 

Roládu můžete připravit s různými příchutěmi těsta i krému. Jaká je vaše nejoblíbenější?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.