Hlavní obsah
3,1
(83)
Foto: Jan Pribylsky

Foto: Jan Pribylsky

Hledáte nejnadýchanější moučník? Zkuste piškotovou roládu. Upečeno máte za pár minut a za chvilku je hotový i krém. O to víc času zbude na povídání u kávy.

30 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 špetka soli
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 5 lžic kokosového mléka
  • 3 lžíce kokosu
  • 150 g cukru moučka
Na posypání
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Žloutky oddělte od bílků a ušlehejte je s polovinou cukru do nadýchané světlé pěny. Poté našlehejte bílky se zbylým cukrem, aby vznikl hustý a tuhý sníh, a postupně ho zapracujte do žloutkové směsi.

02.

Mouku promíchejte s kakaem a se solí. Po částech ji zapracujte do vaječné směsi. Na velký plech položte pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozetřete, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 až 12 minut.

03.

Horký korpus (i s papírem) ihned přetáhněte na pracovní desku. Položte na něj čistou utěrku, překlopte a papír opatrně stáhněte. Pak roládu i s utěrkou zatočte. Takto připravený korpus nechte vychladnout. 

04.

Mascarpone ušlehejte s cukrem, tvarohem a kokosovým mlékem do nadýchaného krému. Nakonec vmíchejte kokos. Vychladlou roládu rozviňte, potřete vrstvou krému a opět zabalte. Nechte ještě dvě hodinky v chladu a pak ji pocukrujte a nakrájejte. 

Roládu můžete připravit s různými příchutěmi těsta i krému. Jaká je vaše nejoblíbenější?

Související témata:

Načítám